Iraklı Kürtler, Türkiye'den vizesiz giriş istedi

Iraklı Kürtler, Türkiye'den vizesiz giriş istedi

Iraklı Kürtler, Türkiye'den “vizesiz” girişini talep etti.

Iraklı Kürtler, Türkiye'den vizesiz giriş istedi
16px
24px
27.09.2010 07:24
ABONE OLgoogle

Erbil'deki Türk Konsolosu Aydın Selcen, gelecek aydan itibaren vize vermeye başlayacaklarını açıklarken Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Peşmerge Bakanı Şeyh Cafer, “vizesiz” giriş istedi.

Denge Azad gazetesine göre, Aydın Selcen, Şeyh Cafer ile yaptığı görüşme sırasında önümüzdeki aydan itibaren Türkiye'nin Erbil Konsolosluğu olarak vize vermeye başlayacaklarını söylediğini yazdı.

Cafer ise, konsolosluğun Türkiye ile Kürt Bölgesi arasındaki ilişkileri daha ileri bir noktaya getirmesi beklentisini yansıttığı görüşmede “Kürdistan Bölgesi ve Irak vatandaşlarının vizesiz olarak Türkiye'ye geçiş yapabilmelerini umduklarını ve bu konunun en kısa sürede çözülmesi konusunda Kürdistan Bölgesi Hükümeti olarak girişimde bulunacaklarını” ifade etti.

Selcen ayrıca, Türkiye hükümetinin, Irak'ın iç sorunlarına müdahale etmediğini ve bundan sonra etmeyeceğini dile getirdi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde