Irak’ta bombalanan ABD üssünün görüntüleri ortaya çıktı

Irak’ta bombalanan ABD üssünün görüntüleri ortaya çıktı

Irak'da ABD askerlerinin konuşlu olduğu Ayn el-Esad üssüne düzenlen balistik füze saldırısı sonrası çekilen görüntüler internette yayınlandı.  

Irak’ta bombalanan ABD üssünün görüntüleri ortaya çıktı
16px
24px
10.01.2020 07:21
ABONE OLgoogle

Ayn el-Esad üssünde çekilen görüntülerde, yıkılan binalar ve etrafa dağılan füze parçaları görülüyor.

İran ile ABD arasındaki gerilim, ABD'nin ABD tarafından 3 Ocak sabahı Bağdat Havalimanı yakınına düzenlediği saldırıyla tırmanmıştı. Saldırıda, İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'i öldürüldü.  

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, General Kasım Süleymani'nin öldürülmesine cevap olarak Tahran yönetiminin en küçüğünün bile ABD’nin kabusu olacağı 13 intikam senaryosu üzerinde durduğunu söylemişti. ABD Başkanı Trump ise İran'ın ABD vatandaşlarına saldırması durumunda 52 hedefi hızlı ve net şekilde vuracaklarını açıklamıştı.

?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading" data-instgrm-version="12" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:540px; min-width:326px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);">
?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading" style=" background:#FFFFFF; line-height:0; padding:0 0; text-align:center; text-decoration:none; width:100%;" target="_blank">
Bu gönderiyi Instagram'da gör

?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading" style=" color:#000; font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; font-style:normal; font-weight:normal; line-height:17px; text-decoration:none; word-wrap:break-word;" target="_blank">SOLDADO BORICUA GRABA ATAQUE A BASE AMERICANA AYER. Una soldado boricua, quien no quiso revelar su identidad por razones obvias, nos envió estas imágenes del ataque de los misiles iraníes a la base americana de Al-Assad. "Ese era el área de dormir de nosotros, so’ todo ahí se quemó incluso los soldados no tenemos ni uniformes ni nada #MoluscoNews #ELMoluscoDePuertoRico ??

Molusco (@yosoymolusco)'in paylaştığı bir gönderi ()

İran Devrim Muhafızları 8 Ocak gecesi, General Kasım Süleymani’nin intikamını alma operasyonunu başlattıklarını ve Irak’ın Anbar ve Erbil bölgelerinde bulunan  iki ABD üssünü 12’den fazla balistik füzeyle vurduğunu duyurdu.  

Saldırıda can kaybı yaşanmazken, uluslararası toplum taraflara sağduyu çağrısı yaptı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde