İpekler'den eğitime 15 Milyon Dolarlık bağış

İpekler'den eğitime 15 Milyon Dolarlık bağış

İpekler İnşaat, eğitime yüzde 100 destek projesi kapsamında İstanbul Pendik bölgesine 3 okul, 2 spor salonu yapacak.

İpekler'den eğitime 15 Milyon Dolarlık bağış
16px
24px
31.10.2010 00:49
ABONE OLgoogle

15 milyon dolarlık projeyi devlete hibe verecek olan İpekler İnşaat, daha sonra Gebze bölgesine okul yapacak.

İpekler İnşaat Şirketi, Pendik'te biri ilköğretim ikisi lise olmak üzere toplam 82 derslik 3 okul inşa edecek. İçerinde 2 spor kompleksi de barındıran okul 12 ayda bitirilip Milli Eğitim Bakanlığına teslim edilecek ve 2011 eğitim- öğretim yılında hizmete girecek. Okulların ve spor salonlarının tamamı 15 milyon dolarlık bir yatırımla tamamlanacak. Özel sektör tarafından eğitime yapılan en büyük bağışlardan olan bu projenin tamamı devlete hibe edilecek.

Gebze'de Toplu Konut ve boya sektörüyle tanındıktan sonra inşaat sektörüne atılan İpekler İnşaat'ın sahibi Adem Peker, eğitim sektörüne yüzde yüz destek verdiklerini söyleyerek, diğer işadamlarına da eğitim sektörüne destek vermeleri çağrısında bulundu. Peker, 'Bu kurumlar bizlerin teminatıdır. Biz gelecek yıllara güzel eserler bırakma gayesi içindeyiz.' diye konuştu.

Çocuk yaşlardan itibaren inşaat sektörü içinde olduklarını aktaran Adem Peker, eğitim konusunda Pendik'e yapacakları hizmetleri Gebze içinde düşündüklerini kaydett. Peker, 'Pendik İlçemiz için de 2 güzel okul projemiz söz konusu. Bu okullar tamamlanıp Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edildikten sonrada Gebze'ye eğitim sektöründe hizmet verme düşüncemiz var.' şeklinde konuştu.
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde