İpek ailesinden kayyımlar hakkında ‘haneye tecavüz' şikâyeti

İpek ailesinden kayyımlar hakkında ‘haneye tecavüz' şikâyeti

Koza İpek Holding'e hukuksuz bir şekilde atanan kayyımlar Hasan Ölçer ve Hikmet Keleş, herhangi bir mahkeme kararı ya da savcı talimatı olmadan...

İpek ailesinden kayyımlar hakkında ‘haneye tecavüz' şikâyeti
16px
24px
11.02.2016 08:37
ABONE OLgoogle
Koza İpek Holding'e hukuksuz bir şekilde atanan kayyımlar Hasan Ölçer ve Hikmet Keleş, herhangi bir mahkeme kararı ya da savcı talimatı olmadan Akın İpek'in annesi Melek İpek'in evine girerek, evden çıkmalarını istedi. Aile, iki kayyım hakkında ‘haneye tecavüz' suçlamasıyla şikâyetçi oldu.

İpek Holding ve Medya Grubu'na hukuk zorlanarak atanan kayyımların holdingin sahibi aileye yönelik baskıları sürüyor. Kayyımlar Hasan Ölçer ve Hikmet Keleş, herhangi bir mahkeme kararı ya da savcı talimatı olmadan Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in annesi Melek İpek'in İncek'teki evine girerek, evin boşaltılmasını istedi. Ailenin avukatı, İncek Polis Merkezi Amirliği'ne giderek, kayyımlar hakkında ‘haneye tecavüz', ‘tehdit' ve ‘hakaret' iddiasıyla şikâyetçi oldu. Polis, şikâyetçilerin ve kayyımların ifadesine başvurarak tutanak tuttu.

Kayyım atamalarından sonra söz konusu evin bahçe duvarı Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yönlendirmesiyle yıkılmak istenmiş, bir süre sonra da boşaltılıp başka birilerine kiraya verme girişimi deşifre olmuştu. Kayyımlar Ölçer ve Keleş, önceki gün öğleden sonra Akın İpek'in makam aracını kullanarak, Melek İpek'e ait evin önüne geldi. İddiaya göre, kayyımlar, savcı talimatı ya da mahkeme kararı olmadan, güvenlikçilerden kapıyı açmasını istedi.

İki kayyım, ‘işten çıkarma tehdidi' ile içeri girdi. Ailenin avukatı, İncek Polis Merkez Amirliği'ne giderek, kayyımların eve tehditle girdiğini, ‘siz zaten teröristsiniz, niye konuşuyoruz ki' şeklinde hakaret ettiğini belirttiler. Kayyımlar Hasan Ölçer ve Hikmet Keleş'ten şikâyetçi oldular. Ayrıca Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde görevli bir polis yöneticisi de kayyımla birlikte geldiği için aile, onun hakkında da ‘haneye tecavüz suçuna iştirak ettiği' iddiasıyla şikâyetçi oldu. Aile, evin tapusunu da polis tutanaklarına ekletti.

KAYYIM, ÜÇ ÇALIŞANI İŞTEN ÇIKARDI

Kayyımlar Ölçer ve Keleş, eve girdiklerinde Melek İpek'in evinde çalışan güvenlik amiri, teknisyen ve bahçıvanı çağırarak işten çıkardı. Kayyımların işten attığı iki çocuk babası teknisyen Onur Şahan, yaşananları şöyle anlattı: “Bugün geldiklerinde güvenlik amiri, ben ve bahçıvan olarak çalışıyorduk, üçümüzü işten çıkardıklarını söylediler. Neden çıkarttıklarını sorduğumuzda, ‘siz terör örgütüne hizmet ediyorsunuz' dediler. Ailenin hizmet ettiği, aç kalacak insanların vebali bunların boynuna. Biz rızkımızın peşindeyiz.”

İncek Polis Merkezi Amirliği'ne giderek kayyımlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Şahan, “Temiz bir ailenin yanında hizmet ediyorum, aileye de leke gelsin istemiyorum. Allah bu ailenin yanında olacaktır.” diye konuştu. Melek İpek'in 30 yıldır oturduğu eşinden kalan evin tapusunda yüzde 50 hissenin kendisine, yüzde 50 hissenin de Koza İpek Holding'e ait olduğunun yer aldığı öğrenildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde