İpek Kağıt'ın Eczacıbaşı'na devrine izin

İpek Kağıt'ın Eczacıbaşı'na devrine izin

Rekabet Kurulu, İpek Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin sermayesinin yüzde 50'sine karşılık gelen hisselerin Eczacıbaşı Holding A.Ş. tarafından devralınması işlemine izin verdi.

İpek Kağıt'ın Eczacıbaşı'na devrine izin
16px
24px
22.12.2011 15:29
ABONE OLgoogle

Rekabet Kurulu, İpek Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin sermayesinin yüzde 50'sine karşılık gelen hisselerin Eczacıbaşı Holding A.Ş. tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Kurul, Denizli Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası tarafından üyesi olan teşebbüslerden zorunlu olarak "taahhüt" adı altında bir belge ve 20 bin TL tutarında senet alındığı, oda tarafından ihalelere fesat karıştırıldığı ve rekabetin engellendiği iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda, azami ücret tarifesi altında iş alınmasını engelleme ve havuz oluşturma eylemlerinin, "ihlal niteliği taşıyan teşebbüs birliği kararları" olduğuna karar verdi.

 Rekabet Kurulu'nun 21 Aralık tarihli Kurul Kararları yayımlandı. Kurul, İpek Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin sermayesinin yüzde 50'sine tekabül eden hisselerin Eczacıbaşı Holding A.Ş. tarafından devralınması işlemine, PTT Chemical Public Company Limited'in NatureWorks LLC'nin yüzde 50 hissedarlığını ve ortak kontrolünü, ortaklık hakkı veren hisse devri suretiyle devralması işlemine hakim durum yaratılması veya mevcut hakim durumun güçlendirilmesi ve böylece rekabetin önemli ölçüde azaltılması sonucuna yol açmayacağından izin verdi. Kurul'un izin verdiği diğer birleşme ve devralmalar şöyle:

"Arkaz Sağlık İşletmeleri A.Ş. ile Öztürk Ailesi tarafından kontrol edilecek bir ortak girişim kurulması işlemi, Kar Prochim Holding S.A.'nın mülkiyetinde bulunan Organik Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yüzde 49 oranındaki hissesinin, Organik Holding A.Ş. tarafından devralınması işlemi; Exxaro Resources Ltd. Şti. ile Tronox İncorporated'ın sırasıyla mineral kum işleri ve titanyum dioksit pigment üretimi alanındaki faaliyetlerinin Tronox Ltd. tarafından devralınması işlemi; PTT Chemical Public Company Limited'in NatureWorks LLC'nin yüzde 50 hissedarlığını ve ortak kontrolünü, ortaklık hakkı veren hisse devri suretiyle devralması işlemi; Mira Menkul Değerler A.Ş.'nin yüzde 100 oranında hissesinin RenCap International Holdings Limited tarafından devralınması işlemi; Belbeton Beton Elemanları San. Üretim ve Tic. A.Ş.'nin Genç İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. tarafından devralınması işlemi."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde