İntiharın eşiğinden milyonerliğe

İntiharın eşiğinden milyonerliğe

Ölümden döndü. Borçlandı. Tam dibe vurmuştu ki ‘akıllı’ davrandı... Nasıl milyoner oldu?

İntiharın eşiğinden milyonerliğe
16px
24px
07.10.2015 05:20
ABONE OLgoogle
Chad Mureta servetini akıllı telefon uygulamalarına borçlu. Kullanıcılara mesajlarına daha çeşitli eğlenceli resimler ekleme imkânı veren Emoji ve bir telefon güvenlik uygulaması olan Fingerprint Scanner Pro gibi tasarımları 50 milyon kereden fazla indirildi. Şirketi App Empire, yılda 3 ila 5 milyon dolar ciro yapıyor. Ancak BBCTürkçe’nin haberine göre Mureta’nın şansı ölümle burun buruna gelince döndü. 

2009’da basketbol maçından dönüyordu. İşleri pek iyi değildi. Otobanda arabasını sürerken önüne bir geyik çıktı. Aracı bariyerlere çarptı; dört takla attı. Mureta’nın sol kolu paramparçaydı. Doktorlar kolunu kesmeyi düşündü. 6 ay hastanede ömür tüketti, 6 ay da rehabilitasyonda geçirdi ve sonunda 100 bin dolarlık faturayla baş başa kaldı. “Dibe vurmuştum” diyor Mureta. “Depresyondaydım, intihar eğilimindeydim.” 

Morfinle ‘berrak’ an 

Bundan sonra olanlar, Hollywood senaristlerini bile zorlayacak bir öykü ama Mureta doğru olduğuna yemin ediyor. Kazadan kurtulan sayılı eşyadan biri, Mureta’nın akıllı telefonuydu. Doktorların telefonunu karıştırdıklarını görünce telefonlarda güvenliği arttırmanın iyi olacağını düşünmeye başlamış. Bir gün onu ziyaret eden bir arkadaşı uygulamalarla ilgili bir makale getirmiş. “Birden kafamda bir ampul yandı” diye anlatıyor o anı Mureta. “Serumlarla, morfinli bir halde otururken birden çevreme baktım ve büyük resmi gördüm. Çok berrak bir andı.”

Mureta, üvey babasından borç aldığı 1800 dolarla şansını denemiş. İlk ürününü şekillendirmiş. İki ay sonra Fingerprint Security Pro satışa çıkmış. İlk aydaki getirisi 12 bin dolar olmuş. Bugün 34 yaşında olan Mureta, kazadan beri üç uygulama şirketi kurup sattı; 50’nin üzerinde uygulama geliştirdi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde