İntibakta 3 kşiye 20 Bin Liralık ‘piyango’

İntibakta 3 kşiye 20 Bin Liralık ‘piyango’

İntibak düzenlemesi 3 emekliye piyango gibi vurdu

İntibakta 3 kşiye 20 Bin Liralık ‘piyango’
16px
24px
29.10.2012 23:18
ABONE OLgoogle

Maaşları eksik yatırıldığı belirlenen İstanbul, Ankara ve Sakarya’dan 3 emekli, maaş hesabında 20 bin liraya yakın ödeme görünce şaka sandı.

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği intibak düzenlemesinden üç emekliye adeta  piyango gibi ödeme çıktı. İntibak hesaplamaları sırasında, maaşları eksik hesaplandığı tespit edilen 2 bin 500 emeklinin geriye dönük alacakları hesaplandı.

Buna göre, Ankara’nın Çankaya ilçesinde ikamet eden F.K., İstanbul Büyükçekmece’den M.F.T. ve Sakarya’nın Sapanca ilçesinden Y.Ö. isimli emeklilerin yaklaşık 20 bin liralık alacağı olduğu saptandı. SGK, üç emeklinin de geriye dönük alacaklarını bayramdan önce yaptı.

Bu çerçevede, Sakarya’nın Sapanca ilçesinden Y.Ö.’ye 19 bin 600 lira, Ankara’dan F.K.’ya 18 bin lira, İstanbul’dan M.F.T.’ye de 17 bin 600 lira ödeme yapıldı. İntibak piyangosunun vurduğu üç talihlinin ödemesi, emekli maaşları ile birlikte yapıldı. Hesabında, maaşının çok üstünde bir para olduğunu gören emekliler, ilk etapta SGK’nın yanlışlıkla para yatırdığını düşündüler. Ancak işin aslını ise SGK’ya edilen telefonların ardından öğrendiler.

Şaka zannedeler oldu

Bir emekli yakınının ise yapılan ödemeyi şaka zannettiği ve SGK yetkililerine tepki gösterdiği öğrenildi. SGK, üç emeklinin dışında kalan ve intibak çalışması sırasında maaşlarının eksik ödendiği tespit edilen diğer emeklilere de ödemelere başladı. Bu çerçevede hesaplaması tamamlanan emeklilere ödeme yapıldı. Eksik maaş alan emekliler ayrıca, intibak düzenlemesi kapsamında yapılacak iyileştirmeden de yararlanacak. Ocak ayında yapılacak yapılacak intibak ödemesinden yaklaşık 1.9 milyon emekli yararlanacak.

Kaynak: Hüseyin Özay/Star

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde