İnternetten satış Virgin'in sonu oldu

İnternetten satış Virgin'in sonu oldu

Virgin, Fransa’daki ekonomik krize ve artan internet alışverişine daha fazla dayanamadı.

İnternetten satış Virgin'in sonu oldu
16px
24px
06.01.2013 08:13
ABONE OLgoogle

Dünyaca ünlü perakende mağazası 2013 yılın ilk haftasında iflasını duyurdu. Şirket, internet satışlarının, kendi satışlarını sekteye uğrattığını açıkladı.

Virgin’in, Paris’in ünlü bulvarı Champs-Elysees ve kentin en uzun caddesi olan rue de La Fayette caddesi dahil olmak üzere Fransa genelinde 26 mağazası bulunuyordu. İflas kararının ardından şirkette çalışan bine yakın kişi işsiz kaldı. Virgin şirket yönetimi önümüzdeki hafta işçilerle toplantı yapmayı planlıyor.

Artık dayanamadık

Halkın daha çok internet üzerinden alışveriş yapması Virgin zincir mağazasında halkaların kopmasının en önemli nedenlerinden biri olarak gösterildi. Firma yönetimi uzun dönemdir krizde olduklarını, artık ödemelerde zorluk yaşadıklarını ifade etti. Daha çok medya, teknoloji, iletişim ürünleri CD, DVD, kitap satan ‘Virgin’ mağazaların iflasının ardından Fransa’nın bir başka büyük medya alışveriş zincir mağazaları ‘Fnac’ta internet alışverişine karşı ayakta zor durduklarını duyurdu. Yıllardır zarar eden ‘Fnac’ şirketinde çalışan 11 bin işçiden 2012 yılında 500 çalışanın işine son verilmişti.

İngiltere’de doğan Virgin Megastore ilk mağazasını 1971 yılında Londra’da açtı. 90’lı yıllarda hızlı bir büyüme trendine giren Virgin Megastore, uzun zamandır içinde bulunduğu mali çıkmaz nedeniyle gündemdeydi. 2001 yılında sahip olduğu mağazaların yarısını Fransız Lagarde Group’a satılan zincir, yola Zavvi markası olarak devam etti ancak bir süre sonra tüm mağazaları kapandı. 2009 yılı Virgin için ABD’de pazarından da çekilme yılı oldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde