İnternette taşıma fiyasko oldu

İnternette taşıma fiyasko oldu

TELKODER, görevi sektörü rekabete açmak ve tüketici çıkarlarını korumak olan BTK'yı göreve çağırdı

İnternette taşıma fiyasko oldu
16px
24px
02.11.2010 14:11
ABONE OLgoogle

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), internet taşıma işlemlerinin birçoğunun yapılamadığını ve aksaklıkların en temel ve öncelikli çözümünün, görevi sektörü rekabete açmak ve tüketici çıkarlarını korumak olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) yetkisini kullanması ve yaptırımlar uygulaması olduğu belirtildi. 

     TELKODER'in yazılı açıklamasında, ''internet taşıma'' olarak adlandırılan, ADSL abonelerinin istediği servis sağlayıcıya kesintisiz olarak geçerek o servis sağlayıcıdan hizmet almaya başlaması uygulamasında ciddi aksaklıklar yaşandığı kaydedildi. 

     Sürecin düzgün şekilde hayata geçirilmesi durumunda, tüketicilerin istedikleri işletmeciden bir diğerine hizmette herhangi bir kesinti yaşamadan geçebileceği ifade edilerek, ''Ancak bugün Türk Telekom'dan kaynaklanan sorunlar nedeniyle internet taşıma işlemlerinin birçoğu yapılamıyor. Örneğin, tüketici internetini taşımak üzere başvuru yaptıktan sonra Türk Telekom hiçbir gerekçe göstermeden iki gün boyunca taşıma işlemine onay vermediği için tüketicinin başvurusu otomatik olarak geçersiz hale geliyor'' denildi. 

     Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     ''Konuyla ilgili ve sorumlu Ulaştırma Bakanlığının, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun varlığına, gerekli yasal düzenlemelerin tam olmasına rağmen, uygulamada yaşanan aksaklıklar son dönemde neredeyse tüm telekomünikasyon hizmetlerinde sürekli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Uygulamalardaki aksaklıkların artık genel kural haline gelmesi ise telekomünikasyon sektöründe faaliyet gösteren işletmecilerin rekabet etmesini engelliyor ve ciddi rekabet ihlallerine neden oluyor. Bu aksaklıkların en temel ve öncelikli çözümü ise görevi sektörü rekabete açmak ve tüketici çıkarlarını korumak olan BTK'nın bağımsız bir kuruluş olarak yetkisini kullanması ve yaptırımlar uygulamasıdır. Aksi halde hem yeni nesil işletmecilerin hem de tüketicilerin mağduriyetine neden olan uygulamalar devam edecektir. 

     TELKODER olarak vatandaşların internet hizmetini istedikleri işletmeciden alma hakkını kullanabilmeleri için BTK'yı gerekli önlemleri almaya davet ediyoruz.''

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde