İnternette seks partneri arayan 2 milyon kişi var

İnternette seks partneri arayan 2 milyon kişi var

Türkiye'de, internette kendisine seks partneri arayanların sayısında büyük patlama yaşanıyor.

İnternette seks partneri arayan 2 milyon kişi var
16px
24px
08.03.2008 10:41
ABONE OLgoogle

Bir yandan hızla muhafazakarlaştığı düşünülen Türkiye'de, diğer taraftan internette kendisine seks partneri arayanların sayısında büyük patlama yaşanıyor.

Normal arkadaşlık sitelerinden farklı olarak, 'seks partnerlerini' buluşturmaya odaklanmış portallarının toplam üye sayısı 2 milyona dayandı. Sitelere günde 500 kişi üye oluyor.

3 Kasım 2002'ten beri Türkiye gündeminin en önemli konusu olan 'Türk toplumunun hızla muhafazakárlaşması' sürecine pek uymayan bir 'internet efsanesi' doğdu. Sanal alemde (internet), normal arkadaşlık ve çöpçatanlık sitelerinin ötesinde sadece kadın ve erkeklere seks partneri bulmaya odaklanmış web arkadaşlık sitelerinden, 8 tanesinin üye sayısı 2 milyona dayandı. Üyelerin büyük bölümü 'standart üye'lerden (partner arayan pasif üyelerden) oluşuyor. Bu sitelerin para karşılığı farklı adlarla sağladığı daha aktif üyeleriklerin sayısı ise doğal olarak çok az. Ancak sitelerin herbirine günde ortalama 350-600 kişi sex partneri bulma umuduyla üye olmaya devam ediyor.

GOLD ÜYELİK: Üye sayısı kabarık sitelerden birine önce standart üye, sonra da 1 aylık "gold üye' olduk. Üyeleri arasında mesajlara, tanıtma ve tanışmalara aracılık eden siteye 1 aylık "gold üyelik" ücreti 69 YTL. Ücret kredi kartıyla ya da havale ile ödeniyor. Üyelik sözleşme şartları, suç ya da suça yönelik durumlarda kişisel bilgileri emniyet ile paylaşmayı da içeren site'ye Türkiye'nin başta büyük illeri olmak üzere çok sayıda ilden 'sex partneri' arayan üye kayıtlı. Ücretli üyelik karşılığı yapılan ödemeler kredi kartına tamamen farklı şirket adlarıyla yansıtılıyor.

KURALLAR VE ŞARTLAR: Kadın arayan erkek olarak standart (ücretsiz) üyelik süresince sürekli olarak, Gold Üye kadınlardan davetler ve tanışma istekleri geliyor. Ancak bu üyelik tipinde partner arayan erkeğin hiçbir talebi ya da cevabı kadınlara iletilmiyor. "Gold üye" olunması halinde daha yoğun bir iletişim vaat ediliyor. Böylece, web sitesi para karşılığı sadece iletişim için aracılık yapmış oluyor. Gold üye, "Sistemin tüm özelliklerini sınırsız kullanan en rütbeli üye" olarak tanımlanıyor ve günlük mesaj limiti sınırsız. Bu üye aynı zamanda diğer üyelerin son giriş tarihlerini ve sistemde online olan üyeleri de görebilirler. Gönderdiği tüm mesajların durumunu anlayabiliyor. Sistem destek ekibinden özel destek alabiliyor.

Para hırsı, cinsel açlığı teşhir etti

PARTNER sitelerinin para kazanma yöntemi argoda 'gel gel' denilen bir yönteme dayanıyor. Sitelerin temel amacı standart (ücretsiz) üyeleri bir şekilde ikna edip, ücretli üye haline getirmek ve bu aşamada da parayı kapmak. Bunun için önce sitelerdeki kadın "gold üye"lerden, standart üyelere buluşma vaat eden mesajlar gidiyor. Bir süre sonra bu mesajları gönderen kadınlarla iletişim kurmak isteyen standart üye 'ücretli üye' olmaya karar veriyor ve paralı üye oluyor. Site de bu şekilde hizmetinin karşılığı almış oluyor. Standart üyeyken 1 hafta içinde 50'ye yakın mesaj gelebiliyor. Paralı üye olduktan sonra mesaj trafiği duruyor. 

Sadi Özdemir/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde