İnternet yasakları yatırım ortamını olumsuz etkiler

İnternet yasakları yatırım ortamını olumsuz etkiler

İnternetteki bir yayının içeriğine erişimi yasaklayan ya da engellemeyi öngören kanun teklifine tepki yağıyor.

İnternet yasakları yatırım ortamını olumsuz etkiler
16px
24px
22.01.2015 08:30
ABONE OLgoogle
İnternetteki bir yayının içeriğine erişimi yasaklayan ya da engellemeyi öngören kanun teklifine tepki yağıyor. Bunun demokratik ülkeler ile Türkiye’yi ‘arası kapanmaz’ bir uçurumla birbirinden ayıracağına dikkat çeken Türkiye Bilişim Vakfı, düzenlemenin yatırım yapma ortamını da olumsuz etkileyeceğini açıkladı.

Bakanlıkların talebi üzerine internet ortamında yer alan bir yayının içeriğinin yasaklanması, yayından çıkartılması veya erişiminin engellenmesini öngören kanun teklifine tepki yağıyor. Bu kanun teklifinin demokratik ülkeler ile Türkiye’yi ‘arası kapanmaz’ bir uçurumla birbirinden ayıracağına dikkat çeken Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), yatırım yapma ortamının da olumsuz olarak bundan etkileneceğini bildirdi. TBV, TBMM’ye kanun teklifinin yasalaşması yolunda adım atılmaması çağrısında bulundu.

AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul tarafından pazartesi günü TBMM Başkanlığı’na iletilen kanun teklifine göre; “Yaşam hakkı ile kişilerin can ve mal güvenliğinin korunması, milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi veya genel sağlığın korunması sebeplerinden bir veya birkaçına bağlı olarak hakim veya gecikmesinde sakınca bulunan hallerde, Başbakanlık veya milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi veya genel sağlığın korunması ile ilgili bakanlıkların talebi üzerine başkanlık tarafından internet ortamında yer alan yayınla ilgili olarak içeriğin çıkarılması ve/veya erişimin engellenmesi kararı verilebilir.” deniyor.

TBV’nin ilgili kanun teklifinin Türkiye’deki yatırım yapma ortamına da içerik düzenlemeleri bakımından büyük bir darbe vuracağı belirtildi. Kanun teklifinin yasalaşmaması gerektiğini bildiren TBV, “Ülkemizde yatırım yapma ortamının en temel eksiklerinden birisi, ülkemizin bütün olumlu özelliklerine rağmen, öngörülebilir ve uluslararası hukukla uyumlu temel düzenlemelere sahip olmaması.

Söz konusu kanun teklifi, bu noktada, ülkemizin bu eksikliğini daha da pekiştiriyor, ülkemizin bilgi temelli ekonomide küresel bir oyuncu olmasının önünde büyük bir engel teşkil ediyor.” TBV açıklamasında, “Kanun teklifinin yasalaşması yolunda adım atılmamasını, Yüce Meclis’imizin içerik düzenlemeleri bakımından yatırım yapma ortamını destekleyici, AB ile uyumlu ve bilgi temelli ekonomiye geçişteki engelleri kaldırıcı düzenlemeler üzerinde çalışarak ülkemizin önünü açmasını bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde