İnternet eylemcilerinin gizli zirvesi

İnternet eylemcilerinin gizli zirvesi

20 ülkeden 40 internet eylemcisi ABD sponsorluğunda İstanbul'da buluşmuş

İnternet eylemcilerinin gizli zirvesi
16px
24px
18.02.2008 11:29
ABONE OLgoogle

Serkan Arman'ın haberi

DÜNYA çapında ses getiren eylemlere imza atan internet eylemcileri, ABD Dışişleri Bakanlığı sponsorluğunda bir proje kapsamında İstanbul'da gizli bir zirve yaptı. Aralarında Ukrayna, Çin ve İran'ın da olduğu 20 ülkeden 40 eylemci 7-9 Şubat günleri arasında İstanbul Taksim'deki Point Otel'de kampa girdi. Harvard Üniversitesi'ne bağlı 'Berkman Center for Internet&Society' tarafından düzenlenen zirve gizli yapıldı.

ZİRVEDE eylemciler tecrübelerini aktardı, yeni eylemlerin yol haritası çizildi ve eylemde kullanılacak son teknolojiler tanıtıldı.

Zirvede çok sayıda sunum yapıldı. Tunuslu Sami ben Gharbia, Tunus Cumhurbaşkanı'na karşı sanal eylemlerini, Burmalı İmran Jamal Facebook'taki eylemine nasıl 400 bin üye topladığını anlattı. Berkman Center Direktörü John Palfrey de, Türkiye'nin interneti sansürleyen 20 ülke arasında olup olmayacağını tartışmaya açtı

Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde