İnternet andıcı iddianamesi kabul edildi, 22 sanık aranıyor

İnternet andıcı iddianamesi kabul edildi, 22 sanık aranıyor

Genelkurmay tarafından işletildiği belirtilen internet sitelerine ilişkin yürütülen 'internet andıcı' soruşturması kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi.

İnternet andıcı iddianamesi kabul edildi, 22 sanık aranıyor
16px
24px
29.07.2011 15:12
ABONE OLgoogle

Hükümet aleyhine kara propaganda amaçlı kurulduğu, Genelkurmay tarafından işletildiği belirtilen internet sitelerine ilişkin yürütülen 'internet andıcı' soruşturması kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi. 22 sanığın yer aldığı iddianamenin ıslak imzalı belge ile birleştirilmesi talebi daha sonra değerlendirilecek.Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Aralarında emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Orgeneral Nusret Taşdeler, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Korgeneral Mehmet Eröz, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ve Tümgeneral Mustafa Bakıcı'nın da bulunduğu 22 sanığın yer aldığı idianamenin ıslak imzalı belge davası ile birleştirilmesi talebinin sonra değerlendirileceği kaydedildi. Sanıklar 'darbeye teşebbüs, silahlı terör örgütü yönetme ve üye olmak'la suçlanıyor.

İddianamenin bir numaralı sanığı emekli Orgeneral Hasan Iğsız olarak yer alırken diğer sanıklar şunlar: Korgeneral Mehmet Eröz, Tümgeneral Mustafa Bakıcı, Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler, Fuat Selvi, Ziya İlker Göktaş, Hulusi Gülbahar, Cemal Gökçeoğlu, Sedat Özüer, Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Tüğamiral Alaettin Sevim, Orhan Güçlü, Mehmet Bülent Sarıkahya, Murat Uslıkılıç, Meryem Kurşun, Hasan Ataman Yıldırım, Cem Şimşek, Altunay Şahin, Fatih Koca ile Recai Alkan.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde