İnovasyonla ihracatın kilosunu 10 kat artırdılar

İnovasyonla ihracatın kilosunu 10 kat artırdılar

TİM'in gündeme getirdiği inovasyonu sektörüme katarak, 1.5 dolar olan ihracat kilogram fiyatını tül ve dantelde 15 dolara, havlu da ise 10 dolara çıkardılar...

İnovasyonla ihracatın kilosunu 10 kat artırdılar
16px
24px
19.11.2014 12:13
ABONE OLgoogle
CNR Holding, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TETSİAD) işbirliğinde, KOSGEB desteğinde düzenlenen Home&Tex – Ev Tekstili ve Dekorasyon Fuarı başladı.

CNR EXPO Yeşilköy’de, 22 Kasım 2014 tarihine kadar sürecek fuarın açılış töreni, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (BTSO) İbrahim Burkay, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, TETSİAD Başkanı Yaşar Küçükçalık, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle  ve CNR Holding CEO’su Cem Şenel’in katılımıyla yapıldı.
 
41 kere maşallah

Home&Tex Fuarı’nın açılış töreninde konuşan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Türk ev tekstilinin özellikle tasarım, üretim, istikrarlı kusursuz servis ve moda oluşturmada takip edilen ve örnek gösterilen konuma yükseldiğini söyledi.

Sektörün genel başarısında fuarların büyük payı olduğunu belirten Burkay, şöyle konuştu: “Home&Tex fuarına katılan firmaların yüzde 41’ini Bursalı firmalar oluşturuyor. Bu durumdan çok memnunuz.  41 kere maşallah demek istiyorum.”

Sektörün dünya genelinde yüzde 5’lik bir pazar payına sahip olduğuna dikkat çeken Burkay, “2014 yılının ilk 10 aylık döneminde ev tekstil ihracatımız 2,7 milyar dolar oldu. Yılsonunda inşallah 3,2 milyar doların üzerine çıkacağız. Hedeflerimize giden yolda fuarlar bizim destekçimiz olacak” diye konuştu.
 
Memleketi marka olmayanın kendisi marka olamaz


TETSİAD Başkanı Yaşar Küçükçalık, Home&Tex Fuarının bu yıl ikincisinin düzenlenmesine rağmen  önemli bir başarı kaydettiğin belirterek, şöyle konuştu: “Fuarlarımızdaki başarılı gidişatlar  sektöre önemli katkılar sağladığı gibi memleketimizin de markalaşmasını sağlıyor. Memleketi marka olmayanın kendisi marka olamaz.”
 
Sektöre inovasyon dopingi


Küçükçalık ev tekstilini, mekan tekstili olarak ifade ederek, sektörle ilgili şu bilgileri verdi: “Mekan tekstilimiz 13 milyar dolar büyüklüğünde. Bu rakamın 5 milyar dolarını ihraç ediyoruz. Geriye kalan 8 milyar doları da iç ticaret hacmimizi oluşturuyor. Sektörümüze Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) gündemimize oturttuğu inovasyonu sektörümüze katarak, 1.5 dolar olan ihracat kilogram fiyatımızı  tül ve dantelde 15 dolara, havlu da ise 10 dolara çıkardık.”
 
İTHİB Başkanı İsmail Gülle ise tekstil ihracatının yüzde 10 artışla ülkenin genel ihracatının iki katı daha fazla artış gösterdiğine işaret ederek, “Rusya’ya olan ihracatımızda yüzde 25 düşüş olmasına rağmen sektör büyüme hızını artırıyor. Bu durumun nedeni sektörün bir araya gelerek başarılı fuarlar düzenlemesidir” diye konuştu.
 
Cam üfleme sanatına ilgi

Züccaciye, Dekoratif  Ev Aksesuarları ve Elektrikli Ev Eşyaları Fuarı-ZüccEVde  Home&Tex ile eş zamanlı düzenleniyor. Home&Tex’in profesyonel ziyaretçi kitlesi olan ev tekstili, otel, motel ve restaurant satın almacıları ZüccEV katılımcıları ile yeni iş birliklerine imza atacaklar. ZüccEV Fuarı da yoğun ilgiyle başladı. Özellikle el emeği ürünlerin sergilendiği fuarda cam üfleme sanatı ile oluşturulan zücaciye ürünleri ziyaretçilerin beğenisini topladı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde