İnönü'ye yıkım emri!

İnönü'ye yıkım emri!

Süper Final, pazartesi akşamı çıkan olaylar nedeniyle ağır yara aldı.

İnönü'ye yıkım emri!
16px
24px
18.04.2012 08:54
ABONE OLgoogle

 Beşiktaş-G.Saray derbisinde sahaya giren 4 kişi ve pet şişe attığı tespit edilen 1 kişi savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Polislerin sorguladıkları fanatiklerin ifadeleri gerçekten de akıllara durgunluk verecek kurnazlıkta ama inandırıcılıktan uzaktı.

 MAÇIN ardından gözaltına alınan Yusuf D. (33), Temel K. (33), İsa K. (23), Halil İbrahim E. (23) ile sahaya pet şişe attığı anlaşılan Engin Ö. (37) Gasp Büro Amirliği'nde sorgulandı.

 İRADESİ DIŞINDA DÜŞMÜŞ!

 MAÇ sırasında sahaya girerek Galatasaraylı futbolcu Eboue'yi kovalayan İsa K. ifadesinde, 'Maç sırasında taraftarların itmesiyle sahaya düştüm. Güvenlik güçleri beni kovalayınca da ne yapacağımı şaşırdım. Reklam panolarına çarpmamak için sahaya girmek zorunda kaldım. Olay çıkartmak gibi amacım yoktu' dediği öğrenildi.

 DİĞER zanlıların da polise verdikleri ifadelerinde taraftarların itmesiyle sahaya düştüklerini ve olay çıkartmak amaçlarının olmadıklarını ifade ettikleri öğrenildi.

 ŞÜPHELİLER savcılık talimatıyla Ayayış Şube Müdürlüğü'ndeki ifade işlemlerinin ardından gece serbest bırakıldı. Söz konusu taraftarların 6222 sayılı yasaya göre yargılanmaları devam edecek.  Emniyetin bundan sonra Süper Final maçlarında olay çıkmaması için daha dikkatli olacakları belirtildi. Emniyet müdürlükleri statlardaki güvenlik kamerası sayısını da artıracak.

 İnönü'ye yıkım emri!

 Süper Final, pazartesi akşamı çıkan olaylar nedeniyle ağır yara aldı. Sahaya giren taraftarlar, atlan yabancı maddeler (Koltuk, taş, şişe), kötü ve çirkin tezahürat, maçın temsilcileri Bayram Koman ile Ali Temiz'in raporlarında ayrıntılarıyla yer aldı. Beşiktaş Fİ-Yapı İnönü Stadı'nın en az iki maç kapanması bekleniyor.

G.SARAYLI Eboue'ye ve Hakem Hüseyin Göçek'e fiziki saldırıda bulunmak isteyen taraftarlar, temsilci raporlarına tüm detayıyla yansıdı. Sahaya koltuk, taş ve su şişesi gibi yabancı maddelerin de atıldığı, uzun süreli kötü ve çirkin tezahüratın yapıldığı, Bayram Koman ile Ali Temiz'in raporlarında ayrıntılı bir şekilde yer aldı.

BEŞİKTAŞ- G.Saray maçında çıkan saha olayları nedeniyle İnönü Stadı Profesyonel Disiplin Talimatı gereği en az iki maç kapatılacak. Beşiktaş  kendi evinde oynayacağı, F.Bahçe ve Trabzonspor Süper Final Kupa maçlarını, tarafsız sahada oynayacak. Siyah-Beyazlı takıma G.Saray maçındaki çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle de en az 60 bin TL para cezası verilmesi bekleniyor.

Akşam

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde