Innovia'da 4 bin aile mağdur, yetkililer suskun!

Innovia'da 4 bin aile mağdur, yetkililer suskun!

‘Innovia 4’ten daire alanlara evleri 8 yıldır teslim edilmezken mağdurlar yetkililerden gerekli adımları bekliyor

Innovia'da 4 bin aile mağdur, yetkililer suskun!
16px
24px
08.10.2018 08:05
ABONE OLgoogle

Konkordato ilan eden Yeşil Kundura’nın da bünyesinde yer aldığı Yeşil Holding’e ait Yeşil GYO’nun Beylikdüzü’nde hayata geçirdiği, tamamı 4 etap ve 14 bin konuttan oluşan Innovia projesinde, sekiz yıldır tamamlanmayan inşaatın durdurulduğu ortaya çıktı.
 
Yeşil Holding Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil Innovia Esenyurt projesinde önceki etaplarda 9 bin konut gecikmesiz olarak teslim edildiğini, son 6 bin konutun da teslim edileceğini iddia etmişti.

Ancak ev karşılığında kira ödemesinin 6 aydır yapılmadığını belirten aileler kandırıldıklarını belirtiyor. BirGün’e konuşan mağdurlarından Müslim Karaca ise şunları söyledi:   Konkordato ilan edenlerden ev alanlar ortada kaldı

“Yıllardır beklediğimiz evin inşaatının tamamen durdurulduğunu öğrendik. Onlar kendini kurtarmanın peşinde. İnsanları oyalıyorlar. Ben 2012’de daireyi aldım. Bütün taksitlerimi restoranda yıllardır çalışarak ödedim. Ama şimdi evimin inşaatını durdurup hiçbir bilgi vermiyorlar. Şu an binlerce aile mağdur. Öneri olaraksa biraz daha ödeme yapmamızı söylüyorlar. Biz ödediğimiz evi alabilmek için neden tekrardan ödeme yapacağız anlamadım. 4 bine yakın aile benzer biçimde mağdur vaziyette. Bu mağduriyetimizin derhal giderilmesi gerekir. Devletin bu tarz işlere el atması lazım”

Toplantı yapıldı

Öte yandan dün Innova mağdurlarından bir grup ile toplantı yapan şirket sahibi Engin Yeşil’in projeyi tamamlayacaklarını belirttiği ifade edildi. Sosyal medyada #YeşilGyoMağdurEtti etiketiyle mesajlar paylaşan mağdurlar ise “Tapularımızı evimizi istiyoruz artık yeter!, Hırsız var” mesajlarıyla tepkilerini dile getirdi.

Sultan Soysal/Birgün

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde