İngiltere'de çalışanların ücretlerinin yüzde 80'i hükümet tarafından karşılanacak

İngiltere'de çalışanların ücretlerinin yüzde 80'i hükümet tarafından karşılanacak

İngiltere'de corona virüsüne karşı alınan tedbirleri Başbakan Boris Johnson canlı yayında açıkladı.

İngiltere'de çalışanların ücretlerinin yüzde 80'i hükümet tarafından karşılanacak
16px
24px
20.03.2020 17:53
ABONE OLgoogle

Johnson, lokanta, kafe, sinema ve barların bu akşam kapatılacağını belirtirken çalışanların ücretlerinin yüzde 80'inin hükümet tarafından karşılanacağını ifade etti.

Çin’de başlayan ve Avrupa’yı da etkisi altına alan corona virüsü salgını (COVID-19) İtalya, Fransa, İspanya ve Almanya’dan sonra İngiltere’de de etkisini artırdı.

Gittikçe yayılan virüse karşı İngilizler özellikle başkent Londra’da sokakları boşaltırken bar ve kafelerin hâlâ açık olması dikkat çekmişti. Bugün açıklanan bir kararla halka açık alanların da kapatıldığı duyuruldu.

Johnson’ı barları kapattığı açıkladığı anlarda İngilizler bara gitmeye devam ediyordu.

ÜCRETLERİN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ HÜKÜMET ÖDEYECEK

İngiltere’de bütün okullar kapatıldıktan sonra şimdi de sinema, lokanta, kafe, spor salonu ve barlar gibi halka açık alanların kapatıldığı duyuruldu.

Başbakan Johnson tarafından canlı yayında açıklanan corona virüsü tedbirlerine göre, kapatılan mağazalarda çalışanların ücretlerinin aylık 2500 sterline kadar olan kısmının yüzde 80’i hükümet tarafında üstlenilecek.

Johnson, yaşlı insanları ziyaret ederken dikkatli olunması gerektiğini belirtirken hiçbir işletmenin gelecek Haziran’a kadar KDV (VAT) ödemeyeceğini açıkladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde