İngiltere'de 11 milyon kişinin bilgileri çalındı

İngiltere'de 11 milyon kişinin bilgileri çalındı

İngiltere'nin en büyük bankalarından Nationwide'ın bir çalışanına ait, içinde yaklaşık 11 milyon mevduat sahibinin kimlik bilgilerinin bulunduğu dizüstü bilgisayarın üç ay önce çalındığı açıklandı.

İngiltere'de 11 milyon kişinin bilgileri çalındı
16px
24px
20.11.2006 09:58
ABONE OLgoogle

Banka çalışanının evine giren hırsızın bilgisayarı çalmasının ardından Nationwide'ın derhal güvenlik birimlerini uyardığı kaydedildi. Kart şifrelerinin çalınan bilgisayarda bulunmadığını açıklayan banka, ayrıca, müşterilerin hangi önlemleri alması gerektiği konusunda, mevduat sahiplerine göndermek üzere bir yazı hazırladığını belirtti.

Bilgisayardaki bilgilerle hırsızların müşteri adına kredi kartı alabileceğini veya kişisel kredi başvurusunda bulunabileceğini bildiren banka, şu ana kadar yasa dışı herhangi bir işlemin olmadığını açıkladı.

Bu arada Ulusal Müşteri Konseyi, bilgisayarın üç ay önce çalınmış olmasına rağmen müşterilerin bu kadar geç uyarılması eleştirildi. Konsey, durumun, müşteriyle banka arasındaki güveni tümüyle zedeleyen bir uygulama olduğunu belirtti.


 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde