İngilizler öfkeden kudurdu: Kankasının reklamını yaptı

İngilizler öfkeden kudurdu: Kankasının reklamını yaptı

Kraliyet ailesine gelin gittikten sonra şöhretini katlayan Meghan Markle'ın yakın arkadaşlarına adeta peşkeş çektiği ortaya çıktı...

İngilizler öfkeden kudurdu: Kankasının reklamını yaptı
16px
24px
12.05.2019 11:31
ABONE OLgoogle

Harry ile evlendikten sonra Instagram hesabını kapatan Markle, geçtiğimiz aylarda, "SussexRoyal" ismiyle kraliyet ailesi içinde yeni bir hesap açmıştı. Meghan'ın yönettiği ve 7.6 milyon takipçisinin olduğu hesapta çiçeği burnunda annenin yakın arkadaşlarının reklamını yaptığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz yıl 19 Mayıs’ta İngiliz kraliyet ailesinin haşarı üyesi Harry ile evlenerek Sussex Düşesi olan oyuncu Meghan Markle, İngiliz basınının gündeminde… Fakat Markle’ın gündem olmasının sebebi ne Dük Harry’e olan aşkı ne de yeni bebekleri Archie. İngiliz basını, Markle’ın kraliyet ailesinin imkanlarını kullanarak yakın arkadaşlarının reklamını yaptığını ortaya çıkardı. Markle, o dönem Prens olan Harry ile birlikteliği resmiyet kazanınca Instagram hesabını kapatmış fakat evlendikten bir süre sonra “SussexRoyal” adı altında kraliyet unvanını kullanarak bir hesap açmıştı. 

Markle’ın yaptığı paylaşımlar resmi birer açıklama niteliği taşırken yaklaşık 7.6 milyon kişi hesabı takip ediyordu. İngiltere ve dünyanın geri kalanında “Akıl sağlığı ayı” olarak gerçekleşen etkinliklere farkındalık yaratmak isteyen Markle, bu konuda uzmanlaşmış birçok kurum ve kuruluşun olduğu bir fotoğraf yayınladı.

Fotoğrafı inceleyen İngiliz basını, Markle’ın aslında pek de akıl sağlığıyla alakası olmayan ve tamamen ticari bir zihniyetle çalışan bir SPA ve meditasyon merkezinin reklamını yaptığı ortaya çıktı. Geceliği 900 İngiliz Poundu (Yaklaşık 7.000 TL) olan mekanın sahini Taryn Toomey ile yakın arkadaş olan Markle’ın bu hamlesi büyük bir tartışmayı da beraberinde getirdi.  Bahis açılmıştı! İngiliz kraliyet ailesinin yeni üyesine ne ad verildi?

Sadece zengin kesimin gidebildiği bir yerin tanıtımını yaparak Markle’ın güvenilirliğinin sorgulandığı belirtilirken, bir skandal da Toomey ile Markle arasındaki ilişkide ortaya çıktı. Toomey’nin Markle ile yakın arkadaş olduğu ve bebekleri Archie’nin doğumundan önce New York’ta düzenlenen partide yer aldığı ortay açıktı.

İngiliz Daily Mail’e konuşan yetkililer, “Kendi özel hayatında yer alan bir arkadaşının reklamını alenen yapmak çok tehlikeli. Kraliyet ailesi tertemiz olmalı, hiçbir şüpheye ve usulsüzlüğe izin verilmemeli” ifadesini kullandı.

Kraliyet ailesi olayla ilgili bir açıklama yapmazken Meghan ve Harry hakkında soruşturma açılıp açılmayacağına dair bir açıklama yapılmadı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde