İngilizler Türkiye ekonomisini keşfetti

İngilizler Türkiye ekonomisini keşfetti

Bu yılın ilk 6 ayında Türkiye'ye gelen uluslararası doğrudan yatırım girişi yüzde 21 artarak 8,2 milyar dolara çıktı

İngilizler Türkiye ekonomisini keşfetti
16px
24px
16.08.2012 16:54
ABONE OLgoogle

Bu yılın ilk 6 ayında Türkiye'ye gelen uluslararası doğrudan yatırım girişi yüzde 21 artarak 8,2 milyar dolara çıkarken, aynı dönemde Türkiye'ye en fazla doğrudan yatırım girişi yapan ülke 1 milyar 951 milyon dolar ile İngiltere oldu.

İngiltere'nin İstanbul Başkonsolos Vekili Sayed Shah, konuya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
Shah, Türkiye'nin G-20 üyesi ve AB üyeliği için aday ülke olmasının yanı sıra, aynı zamanda bölgesinde ve küresel alanda önemli bir ekonomik aktör olduğunu vurgulayarak, ''Türkiye'nin ekonomik performansı İngiliz şirketlerinin kendisine olan ilgisini artırıyor'' dedi.

Dinamik bir pazar olan Türkiye'nin, İngiliz firmalar için büyük fırsatlar sunduğunu belirten Shah, ekonomik ve ticari bağların ikili ilişkilerde önemli bir rol oynadığını kaydetti.

İngiltere'nin Türkiye'ye olan ilgisinin, aynı zamanda stratejik ortak olan iki ülke arasında çeşitli alanlarda yakın ve etkin işbirliğinin bir yansıması olduğunu dile getiren Shah, UK Trade & Investment'in Türkiye'yi 20 öncelikli pazarından biri olarak belirlediğini ifade etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde