İnfaz düzenlemesi Meclis’e geliyor: Bu bir af değil, indirim

İnfaz düzenlemesi Meclis’e geliyor: Bu bir af değil, indirim

AK Parti infaz düzenlemesini Ocak sonu ya da Şubat başında Meclis’e sunacak. AK Parti’nin teklifinde adam öldürme, cinsel istismar, terör, organize suçlar, uyuşturucu, mükerrer suçlar kapsam dışı olacak. AK Parti’ye göre bu bir af değil, infaz indirimi.

İnfaz düzenlemesi Meclis’e geliyor: Bu bir af değil, indirim
16px
24px
15.01.2020 10:53
ABONE OLgoogle

AK Parti yönetiminde infaz düzenlemesi masaya yatırıldı. Tarafsız Haber Ajansı’nın edindiği bilgiye göre infaz düzenlemesi Ocak sonu ya da Şubat başında Meclis’e sunulacak. AK Parti’ye göre yapılacak düzenleme bir af değil, infaz indirimi.

İNFAZ DÜZENLEMESİNDE 6 SUÇ KAPSAM DIŞI OLACAK

İnfaz düzenlemesinde 6 suç kapsam dışında bırakılacak. Adam öldürme, cinsel istismar, terör, organize suçlar, uyuşturucu, mükerrer suçlar infaz düzenlemesinin dışında olacak.
Kulislerde 6 suç tipinin kapsam dışında olacağı infaz düzenlemesinin talebi tam olarak karşılamayacağı ifade ediliyor.

ERKEN EVLİLİKLER

AK Parti kulislerinde muhalefetle anlaşılması halinde “tecavüz” nedeniyle ve “zorla” yaptırılan evlilikler dışında kalmak şartıyla “erken yaşta evlilik mağdurlarına” ilişkin düzenlemenin de getirilebileceği konuşuluyor. Bu konuda muhalefet partilerinin de görüşü alınacak. Edinilen bilgiye göre söz konusu düzenleme “gerçek evlilikler” için olacak. Bir kereliğine çıkacak, kalıcı olmayacak. Geçici bir madde olacak.

MHP KULİSLERİNDE İNFAZ DÜZENLEMESİ HAKKINDA NE KONUŞULUYOR

MHP kulislerinde infaz düzenlemesi konusunda şu yorumlar yapılıyor:

“Biz teklifimizi beklemeye aldığımız için AK Parti’nin sürecini beklemek gerekiyor. Prensip olarak bu işi beraber yürütme sürecinden Genel Başkanımızın açıklamasıyla biz geriye çekildiğimiz için burada AK Parti’nin ortaya koyacağı takvimi öğrenmek gerekiyor, bilmek gerekiyor. Bir neticeye de varılması lazım.

Vatandaşlar hiç kesintiye uğramadan taleplerini bize iletiyorlar. ‘Ne oldu’ diye soruyorlar. Bu konu çok perde gerisinde sümen altında tutulabilecek bir durum da değil. Bir şey yapmak lazım. MHP’nin düşündüğü gerçekleşmiş olabilseydi ciddi bir rahatlama olacaktı. Bizimkisi af değildi. Olay farklı aktarıldı. Özellikle muhalif çevreler tarafından MHP’nin sanki şahsi bazı sebeplerle bunu talep ettiği gibi aktarıldı.”

Mehtap Gökdemir/TarafsızHaberajansı

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde