İndirimi abartınca zarar yazdılar

İndirimi abartınca zarar yazdılar

Elektroniği mağazacılığın en büyük iki zinciri Media Markt ve Saturn, sanal mağazalarla rekabet edebilmek için yaptığı indirimler sonucu zarar etti.

İndirimi abartınca zarar yazdılar
16px
24px
04.05.2012 10:15
ABONE OLgoogle

Almanya'da tüketici elektroniği mağazacılığının en büyük iki zinciri Media Markt ve Saturn, sanal mağazalarla rekabet edebilmek için yaptığı indirimler sonucu zarar etti. İki zincirin bünyesinde yer aldığı Metro Grubu'na bu yılın ilk çeyreğinde 81 milyon euro zarar açıkladı.
 
Düsseldorf merkezli Metro AG geçen yılın aynı döneminde 14 milyon euro kâr elde etmişti. Zarara rağmen Metro AG'nin cirosunun yüzde 2,2 oranında artarak 15,6 milyar Euro'ya yükseldiği kaydedildi.

Şirketin yönetim kurulu başkanı Olaf Koch, "Geçtiğimiz aylarda fiyatları indirebilmek ve müşteri hizmetleri için kapsamlı yatırımlar gerçekleştirdik. Ciroyu arttırmak için aldığımız tedbirler etkisini göstermeye başladı." diye konuştu. Koch ayrıca bu yıl elde edilecek toplam cironun geçen 2011 yılıyla aynı düzeyde olmasını beklediklerini ifade etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde