İndirim cepe yüzde 20 yansıyacak

İndirim cepe yüzde 20 yansıyacak

Acarer, arabağlantı ücretlerindeki yüzde 50 indirimin faturaları yüzde 20 düşüreceğini açıkladı

İndirim cepe yüzde 20 yansıyacak
16px
24px
16.02.2010 12:03
ABONE OLgoogle

BTK Başkanı Tayfun Acarer, arabağlantı ücretlerinin alt sınırında yapılan yüzde 50'lik indirimin toplam haberleşme bedeline yansımasının aynı olmayacağını belirterek, ''Yüzde 15-20 düşüş olarak haberleşme bedellerine yansır'' dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Acarer, operatörler arası aramalarda kullanılan tarifeyi tanımlayan arabağlantı ücretlerinin alt sınırında geçen hafta yaklaşık yüzde 50 oranında indirim yapıldığını hatırlattı. Birkaç yıldır devam eden bu uygulamanın operatörler arası aramayı kolaylaştırdığını ifade eden

Acarer, şu görüşleri dile getirdi:
''Böylece, abonelerin diğer operatörleri daha rahat arama ve daha fazla konuşma olanağı ortaya çıktı. Bu düşüşün toplam haberleşme bedeline yansıması yüzde 50 olmaz. Çünkü abonelerin kendi içindeki görüşmeleri, diğer operatörlere göre daha fazla. Yüzde 70-75 şebeke içi, yüzde 25 diğer operatörlerle görüşülüyor. Yani yüzde 25'teki yüzde 50'lik düşüşten bahsediyoruz burada. Yüzde 15-20 düşüş olarak haberleşme bedellerine yansır. Ama en önemli yansıması değişik sabit ücretli kampanyaların ortaya çıkması şeklinde olacak.''

12 MİLYON NUMARA TAŞINDI

Türkiye'de şu ana kadar yaklaşık 12 milyon abonenin numarasını başka bir operatöre taşıdığını belirten Acarer, ''Numara taşınabilirliğine tahminlerimin çok üstünde bir talep geldi ve şaşırıyorum, bu talep aynı hızla devam ediyor'' dedi.

Acarer, bu sistemin Türkiye'de başlangıçta çok tutacağını, ancak sürecin giderek yavaşlayacağını tahmin ettiğini belirterek, ''Ama benim tahminlerimin çok üstünde bir talep geldi ve şaşırıyorum bu talep aynı hızla devam ediyor. Günde 30 binin üstünde numara taşınıyor. Dünyada böyle bir örnek yok gibi'' diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde