İnce: 4 Eylül'de Sivas'tan memleket hareketi başlatacağız

İnce: 4 Eylül'de Sivas'tan memleket hareketi başlatacağız

CHP'li Muharrem İnce, son günlerde hakkında yaşanan tartışmalar üzerine Ankara'da basın açıklaması yaptı

İnce: 4 Eylül'de Sivas'tan memleket hareketi başlatacağız
16px
24px
13.08.2020 07:45
ABONE OLgoogle

İnce'nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde: 

Herkes konuştu. Bilen de bilmeyen de konuştu. Şimdi Muharrem İnce konuşacak.

Türkiye tarihinin en zor dönemini yaşıyor. 18 yıllık bir iktidar yeni sorunlar eklemiştir. Mühürsüz oy pusulalarıyla kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sorunları büyütmüştür. Devlette kurum ve kurallar çökmüştür.

TÜİK gibi MB gibi kurumların bağımsızlığı yok edilmiştir. Din ve vicdan arasındaki bağ koparılmıştır. Okul türleri arasındaki ayrımcılık eğitimin niteliğini düşürmüştür. Bu politikalar sonucu zengin toprakların yoksul çocukları haline geldik. Ülkemizde enerji sorunu değil, enerji yönetimi sorunu vardır. Dış politikada gel-gitler yaşayan, savunma sistemlerini kullanamayan, sorunlarını erteleyen bir ülke haline geldik.

Mavi Vatan'da büyük bir zenginlik bulunmaktır. Bu hakları korumak partiler üstü bir konumla ele alınmalıdır. İşsizliği artıran, ekonomideki memnuniyeti buzdolabı satışına bağlayan bir Cumhurbaşkanı var. Türkiye'yi bu noktaya lider partileri getirmiştir. Hem lider, hem muhalefet sorunu vardır.

Kurultaylarımızda 5 dakika konuşabilmek için büyük mücadele vermek gerekiyor. Bugün kurultayda CHP Genel Başkanı bir konuşmacıyı dahi dinlememiştir. Kadın Kolları Kurulayı'na katılmamıştır. CHP, İçişleri Bakanlığı'na dilekçeyle kurulmuş bir parti değildir. O nedenle dilekçeyle ayrılınmaz. Ayrılsam bile partiyi kurtarmak için ayrılırım. Tıpkı Mustafa Kemal Atatürk'ün işgal altındaki İstanbul'u kurtarmak için Ankara'ya gitmesi gibi.

AKP çökecek ama Türkiye'nin üzerine çökecek. AKP çökerken CHP kurtarıcı değil seyirci rolü üstleniyor. Türkiye'nin sorunlarını ne tek adam iktidarı ne tek adam muhalefeti çözebilir. Türkiye seçeneksiz değildir. Ecevit'in yüzde 42'si mümkündür hatta yüzde 50+1 de mümkündür. Bizim başlattığımız hareket muhalefet hareketi değildir. Amacımız bir çıkış yolu göstermektir. Türkiye'nin barışmaya, üretmeye ve adil bölüşmeye ihtiyacı vardır.

Başlattığımız hareketin adı '1000 günde memleket hareketi'dir. Alanında uzman, kafa yoran kişilerden oluşmaktır. 'Zafer' hazırlanmaktır. Hareketimizle zafere hazırlanıyoruz. Milletimizin isteklerini vizyonumuzla birlikte hareket edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde millet nasıl bizi finanse ettiyse yine edecektir.

4 Eylül'de Sivas'ta olacağız. Memleket hareketi başlatacağız. 1000 günde Memleket Hareketi'nin yol göstericisi Mustafa Kemal Atatürk olacaktır. Nerede olursak olalım gönlümüz her zaman Atatürk'tedir. Bu hareket aklı ve bilimi esas alacaktır.

Moralimi bozmak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar, billboard'lara afişimi az asıyorlar, bana yakın olan vekilleri listeye koymuyorlar. 

Gelelim seçim gecesine. Bilgi verin diyorum vermiyorlar. İkinci tura kaldı mı kalmadı mı bilmiyorum.

Bana 'Neredeydin?' diye soranlardan özür diliyorum. Krizi kötü yönetmiş olabilirim ama bana veri vermediler, çünkü veri toplanmadı. 4 milyon oy sahipsiz bırakıldı. 

Eğer Erdoğan'ın eski arkadaşlarından birini Cumhurbaşkanı yapacaksak ben buna CHP iktidarı demem. Bizim Genel Başkanımızın cumhurbaşkanı olma iddiası yok.

Adaylarımız iyi bir kampanya yaptı, ama yerel seçimleri bize Kürt vatandaşlarımız, HDP'li vatandaşlarımız kazandırdı. Onlara açıkça teşekkür edemediler.

Benim için 'Saray onu destekliyor' diyenler CHP içerisindeki rant baronlarıdır. Yandaş medyaya gelince, bana olan yakınlığınız gözlerimi yaşarttı. Ancak biliyorum ki, Memleket Hareketi gerçekleri söylemeye başladığınızda ekranlarınızı ve sayfalarınızı bana kapatacaksınız.

(Kendisine hakaret ettiğini söyleyen bir gence) Her bahar bir parti değiştirip elinde Çorum'un, Maraş'ın kanı olup da şimdi CHP'li gibi yapanlara dikkat et.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde