İnan Kıraç ve kızı ikinci gayrimenkul şirketini kurdu

İnan Kıraç ve kızı ikinci gayrimenkul şirketini kurdu

İnan ve İpek Kıraç, geçen hafta gayrimenkul sektöründeki ikinci şirketlerini kurdular.

İnan Kıraç ve kızı ikinci gayrimenkul şirketini kurdu
16px
24px
06.01.2012 13:16
ABONE OLgoogle

Vehbi Koç’un damadı İnan Kıraç, Koç Holding’den ayrıldıktan sonra Kıraça Holding’i kurmuştu. Kıraç’ın Karsan Otomotiv, Hexagon Mühendislik ve Sirena Marine gibi yatırımları bulunuyor

İnan Kıraç'ın eşi Suna Kıraç’la birlikte kurduğu Suna ve İnan Kıraç Vakfı bünyesinde ise Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü gibi etkili kültür sanat yatırımları yer alıyor.

Hatırlanacağı gibi İnan Kıraç, eylül ayında 50 bin TL sermayeyle “Vaniköy Gayrimenkul Yatırım” şirketini kurmuştu. Bu şirketin yüzde 99’u İnan Kıraç’ın kızı İpek Kıraç’a aitti. Kıraç ailesinin bu şirketle gayrimenkullerini değerlendirmek istedikleri belirtilmişti.

İnan ve İpek Kıraç, geçen hafta gayrimenkul sektöründeki ikinci şirketlerini kurdular. “Vaniköy Gayrimenkul Yatırım ve Danışmanlık Limited” unvanıyla kurulan şirketin sermayesi 2 milyon 750 bin TL. Bu şirkette de hisselerin yüzde 99’u İpek Kıraç’a ait.

Şirketin ana sözleşmesinde faaliyet amacı, “Kendine ait gayrimenkulün alınıp satılması ve değerlendirilmesi” şeklinde özetleniyor.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde