‘İnan Kıraç’a açıkça tehdit’

‘İnan Kıraç’a açıkça tehdit’

CHP lideri Kılıçdaroğlu dün akşam Kanaltürk’te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘İnan Kıraç’a açıkça tehdit’
16px
24px
03.06.2011 07:43
ABONE OLgoogle

CHP lideri Kılıçdaroğlu dün akşam Kanaltürk’te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, İnan Kıraç’ın, “CHP’nin birinci parti olacağı” yönündeki değerlendirmesinin ardından Başbakan Erdoğan’ın yaptığı açıklamanın hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:

“Erdoğan Türkiye’yi o hale döndürdü, olağanüstü hal rejimi var Türkiye’de, kim ne derse desin. Yüzlerce örneğini verebilirim. Referandumda ’Tarafsız olan bertaraf olur’ dedi. Bu açıkça gözdağıdır. ’Ya benim yanımda olursunuz, ya yok olursunuz’ demektir. Bir işadamı veya bir gazeteci, ’CHP birinci parti olacak’ dedi. ’Vay efendim sen nasıl CHP birinci parti olacak, dedin’ diye neredeyse adamı linç edeceğiz. Böyle bir anlayış olabilir mi? Bunun adı demokrasi mi? AKP birinci parti olacak dediği zaman alkış, CHP birinci parti olacak dediği zaman mal varlığına göz dikti, ’Senin mal varlığını yok edeceğim’ diyor. Risk alması ne demektir? Bir başbakanın bir işadamına ’Ssen gelecekte risk aldın’ demesi ne demektir? ’Senin üstünü çizdim’ demektir. Alkışlasa risk alır mıydı?”

‘Erdoğan bölücübaşı’

Kılıçdaroğlu, Diyarbakır’da Başbakan Erdoğan’ı “bölücübaşı” olarak nitelendirdiğinin hatırlatılması üzerine de “Sayın Erdoğan bir bölücübaşı. Benim açımdan bu ülkeyi bölmek isteyen, yurttaşları ayrıştırmak isteyen herkes bölücüdür. Buradan çağrı yapıyorum, ’Bana bölücübaşı dedi’ diye mahkemeye versin beni, mahkemede nasıl bölücülük yaptığını ispat edeceğim onun” dedi.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde