İmarzede parasını ne zaman alacak?

İmarzede parasını ne zaman alacak?

İmar Bankası'nda 22 bin kişinin ümitle beklediği paralarına ne zaman kavuşacak?

İmarzede parasını ne zaman alacak?
16px
24px
17.07.2007 07:44
ABONE OLgoogle

İmar Bankası'ndan bono alan 22 bin kişiye yapılacak ödeme için hazırlanan kararnamenin Bakanlar Kurulu üyelerinin imzasına açıldığı öğrenildi.

Ancak İmar bonozedeleri paralarına en erken 80 günde ulaşabilecek. Çünkü kararname gereği imzalar tamamlandıktan sonra Hazine 20 gün içinde gerekli parayı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) geçecek.

 TMSF ise 20 günlük bir süre vererek kararnamede yazılı gerekli evrekları yani İmar'dan bono aldığını gösterir belgeleri Fon'a sunacak. Fon ise kararnamede belirtildiği gibi 60 gün içinde başvuranlara parasını ödeyecek. Bonozedelere ödeme için kurumlar arasında uzlaşma sağlandı. Hazine'nin, uygulanacak faizin başlangıç tarihi ile ilgili itirazları nedeniyle sürecin uzadığı bildirildi. Uzlaşmaya varılması ile ödeme planının imzaya açıldığı belirtildi. İmzaların kısa süre içinde tamamlanması ile ödemelere başlanacağı ifade edildi. Bonozedelere toplam 728 milyon 350 bin YTL ödeme yapılacak.

Rahim Ak/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde