İmamoğlu'ndan kayyum atanmasına tepki: Milletin iradesini yok saymak kabul edilemez

İmamoğlu'ndan kayyum atanmasına tepki: Milletin iradesini yok saymak kabul edilemez

Terör örgütleriyle bağlantılı kişileri işe almaları, şehit yakınlarını işten çıkartmaları, terörist cenazelerine katılıp saygı duruşunda bulunmaları gibi pek çok skandal olaya imza atan Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyesi Başkanları görevlerinden alındı.

İmamoğlu'ndan kayyum atanmasına tepki: Milletin iradesini yok saymak kabul edilemez
16px
24px
19.08.2019 11:03
ABONE OLgoogle

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının İçişleri Bakanlığı tarafından görevlerinden uzaklaştırılmasıyla ilgili “Demokrasiyle ve demokratik teamüllerle izah edilemez. Milletin iradesini yok saymak kabul edilemez” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan İçişleri Bakanlığı'nca görevden alındı. HDP'li siyasetçilerin yerine bu illerin valileri görevlendirildi.

Başkanların görevden uzaklaştırılmalarına tepki gösteren İBB Başkanı İmamoğlu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “31 Mart Yerel Seçimlerinde milletin oylarıyla seçilmiş Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevlerinden alınarak yerlerine kayyum atanması demokrasiyle ve demokratik teamüllerle izah edilemez. Milletin iradesini yok saymak kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde