İmamoğlu, Ordu Valisi'ne "Bu vali tam bir it!" dedi mi!

İmamoğlu, Ordu Valisi'ne "Bu vali tam bir it!" dedi mi!

VIP’i kullanmak isteyen CHP adayı Ekrem İmamoğlu, kendisine kuralları hatırlatan polislere, Ordu Valisi Seddar Yavuz’u kastederek “Bu vali tam bir it!” diyerek küfrettiği iddia edildi.

İmamoğlu, Ordu Valisi'ne "Bu vali tam bir it!" dedi mi!
16px
24px
07.06.2019 08:27
ABONE OLgoogle

Ramazan Bayramı dolayısıyla memleketi Trabzon’a giden CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, daha sonra Giresun ve Ordu’ya geçti. Ordu’da miting yapan İmamoğlu, şehirden ayrılırken büyük bir skandala imza attı. İmamoğlu, havalimanına VIP’den girmek isteyince polislerle tartıştı. Ordu Valisi Seddar Yavuz ile havaalanında görevli personel ve polislere hakaret eden İmamoğlu daha sonra kentten ayrıldı.

TORUN LİSTEDE VAR UÇAKTA YOK

Özel uçakla İstanbul’a geçmek için Ordu-Giresun Havalimanına gelen CHP konvoyu, 5 Haziran’da saat 22.20 sıralarında havalimanının VIP otoparkına girdi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ve kafiledekiler VIP’den terminal binasına girmek istedi. Bunun üzerine Havalimanı Mülki İdare Amirliği’ne verilen 14 kişilik Uçak Yolcu Manifestosu’nda, bildirilenin aksine Seyit Torun’un olmadığı tespit edildi. Diğer kişilerin de VIP salonunu kullanma hakkına sahip olmadığı belirtilince, CHP’li grup polis ve görevlilerle tartıştı.

İMAMOĞLU: BU VALİ TAM BİR İT

Milli Sivil Havacılık Güvenlik Programında yer alan “VIP Salonlarından sadece Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünce bildirilen listede belirtilen makam sahipleri yararlanır” hükmü hatırlatılan CHP’li heyet, kendilerine yöneltilen tüm izahat ve ikazlara aldırış etmeyip polise mukavemette bulundu. Görevli polisleri iterek VIP salonunu işgal eden CHP’liler aprona çıkmalarına izin verilmeyince tekrar otoparka yöneldi. Bu esnada CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, kendisine refakat eden polislere hitaben “Bu vali tam bir it” dediği iddiası ortaya atıldı.

Otoparka yürürken beraberindeki FOX muhabirine konuşan İmamoğlu, kendisini savundu. Torun’un Ordu’da kalacağını gizleyen İmamoğlu, “Milletvekilimizle beraber uçağa binecektik. Milletvekilimizle de olsa uçağa binemeyeceğimize dair Vali bey VIP’e talimat vermiş” diyen İmamoğlu, “Biz gider öbür kapıdan da gireriz, önemli değil. Vali bey devlet adamı değilmiş” şeklinde konuştu.

Ordu Valiliği: Yasal işlem başlatılacak 

 

Ordu Valiliği, geçtiğimiz akşam yaşanan olaya ilişkin açıklama yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ve kafiledeki kişilerin Ordu-Giresun Havalimanındaki tavrına ilişkin kamera kayıtlarının mevcut olduğu belirtilen açıklamada, başta vali olmak üzere polis memuru ve havalimanı görevlilerine edilen hakaretle ilgili yasal işlemin başlatılacağı vurgulandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun’un Ordu’da kalacak olmasına rağmen CHP’li grubu VIP’den geçirme girişimi başarısız oldu. Ekrem İmamoğlu ve beraberindekiler arasında kız kardeşi Neslihan İmamoğlu, babası Hasan İmamoğlu, annesi Hava İmamoğlu, kurumsal iletişim danışmanı Murat Ongun, Beylikdüzü belediye meclis üyesi Fatih Keleş, partililer Veysel Taşdemir, Zilan Karakurt, Onur Günal’ın yanı sıra FOX muhabiri Gülşah İnce, FOX kameramanı Çağlar Güner, Haber Global TV muhabiri İrem Şahin Seles ile Sedat Sarp’ın da yer alması dikkat çekti. Skandal olay, “İmamoğlu VIP bölümüne alınmadı” diye haberleştirildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde