İmamoğlu: Madem bu sayıyı bu kadar az görüyorlar, kendileri neden '3 bin oyla kazandık' diye açıklama yaptı?

İmamoğlu: Madem bu sayıyı bu kadar az görüyorlar, kendileri neden '3 bin oyla kazandık' diye açıklama yaptı?

Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "ABD'de yüzde 1 gibi sıkıntılı oy olsa seçimin yenilenmesine gidiyorlar. 13-14 bin oy farkla kimsenin kazandım deme hakkı yoktur" ifadesine cevap verdi

İmamoğlu: Madem bu sayıyı bu kadar az görüyorlar, kendileri neden '3 bin oyla kazandık' diye açıklama yaptı?
16px
24px
08.04.2019 13:07
ABONE OLgoogle

31 Mart'ta yapılan yerel seçimde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "ABD'de yüzde 1 gibi sıkıntılı oy olsa seçimin yenilenmesine gidiyorlar. 13-14 bin oy farkla kimsenin kazandım deme hakkı yoktur" ifadesine tepki gösterdi.

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan Ekrem İmamoğlu, Kartal'da takipçileriyle buluştu.

Kartal Belediyesi binasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "ABD'de yüzde 1 gibi sıkıntılı oy olsa seçimin yenilenmesine gidiyorlar. 13-14 bin oy farkla kimsenin kazandım deme hakkı yoktur" ifadesini değerlendirdi.

İmamoğlu şunları kaydetti:  Erdoğan: Sandıkta hırsızlık var. Kimse 14 bin farkla seçimi kazandım havasına girmesin

"Ben artık bazı açıklamaları takip etmiyorum. Üzülerek takip etmektense takip etmemek daha iyi. Şuan 15 binin üzerinde bir oy var. Her oy değerlidir. Bir oy bile değerlidir. Madem bu sayıyı bu kadar az görüyorlar, neden 3 bin oyla kendileri kazandık diye açıklama yaptı? En başta söz verdiğimiz gibi bir oya bile zarar gelmeyeceğini söylemiştim. Sandık başlarında arkadaşlarımızın nöbeti devam ediyor. Onlara minnettarım. Sayın Bahçeli'nin bir sözü var. ‘Bir oyla bile seçim kazanılır.' diye. Ne kadar doğru. Bir oyun bile kıymetini anlatıyor. 3 bin oyla onlar havalandı ama biz 16 bin oyla havalanmıyoruz. 16 milyon insan kazandı."  

'MEDYA HALKI BİLGİLENDİRMEK ZORUNDADIR'

Daha sonra düzenlediği mitingde konuşan İmamoğlu, "Bazı iş insanları var. Onların patronluk yaptıkları kanallarda sesimin kısılmasını, babaları adına, bu ülke için çalışmış insanlar adına üzüntüyle izliyorum. Rakibim adına 10 kişi konuşuyor. Hepsine söz hakkı veriyorlar. Ya kardeşim, benim de cevaplarım var. Bana yer vermiyorlar. Mesela rakibimin bana cevabını yayınlıyorlar, ama benim söylediklerimi yayınlamıyorlar" diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde