İmamoğlu, İBB'nin ihtiyaç fazlası kiraladığı yüzlerce aracı Yenikapı'ya getirtti

İmamoğlu, İBB'nin ihtiyaç fazlası kiraladığı yüzlerce aracı Yenikapı'ya getirtti

Gece yarısı Yenikapı miting meydanına getirilen yüzlerce araç, tartışma yarattı.

İmamoğlu, İBB'nin ihtiyaç fazlası kiraladığı yüzlerce aracı Yenikapı'ya getirtti
16px
24px
05.09.2019 05:00
ABONE OLgoogle

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçilmeden önce açıklayacağı vaadinde bulunduğu ve AK Parti döneminde ihtiyaç olmadığı halde kiralandığı belirtilen yüzlerce aracın İstanbul Yenikapı Meydanı'nda toplandığı iddia edildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Deniz Demir, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "İstanbul Büyükşehir Belediyesi milletin vergileriyle yapılan şatafatı gözler önüne serdi. İşte Yenikapı’da sergilenen araç israfının bir kısmı" ifadelerine yer verdi.

?ref_src=twsrc%5Etfw">September 5, 2019

"İBB Başkanı İmamoğlu’nun seçim öncesi söz verdiği AKP döneminde ihtiyaç fazlası kiralanan yüzlerce aracı, israfın kanıtı olarak Yenikapı Meydanı'nda toplama talimatına dair görüntü ve fotoğraflar sosyal medyada paylaşılmaya başlandı" ifadeleriyle Yenikapı'da araçların bulunduğu bir video paylaştı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da, Yenikapı'da toplanan araçların görüntüsünü paylaşarak "Bu sadece ufacık bir başlangıç. Araçların devamı halka yapılan ihanetlerin ise sonu geliyor. Rantı kollayanların karşısında halkı koruyan bir anlayış ve başkan İstanbul’a nefes aldırmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Yenikapı'da toplanan araçların tam sayısının bilinmediği ancak 350'den fazla aracın toplandığı belirtiliyor.

İmamoğlu, 'Yenikapı Makam Arabaları Mitingi' ne zaman olacak?  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde