İmamoğlu: Deprem toplantısına çağrılmadım

İmamoğlu: Deprem toplantısına çağrılmadım

İmamoğlu, perşembe günü İstanbul'da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD'da yapılan toplantıya çağrılmadığını bir kez daha yineledi.

İmamoğlu: Deprem toplantısına çağrılmadım
16px
24px
29.09.2019 13:51
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında İstanbul'da yapılan Türkiye Afet Müdahale Planı Toplantısı'na çağrılmadığını söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Konu ile ilgili sessizliğim devlet terbiyem ve sürece olan saygımdan dolayıdır" dedi. İmamoğlu, "Benim için öncelikli mesele deprem, gelin birlikte çözüm üretelim" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, perşembe günü İstanbul'da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD'da yapılan toplantıya çağrılmadığını bir kez daha yineledi.

Valiliğin 'toplantıya çağrıldı' açıklamasından sonra valiliği aradığını ve açıklamanın gerçeği yansıtmadığını dile getiren İmamoğlu, "Konu ile ilgili sessizliğim devlet terbiyem ve sürece olan saygımdan dolayıdır" ifadesini kullandı.

İmamoğlu, "Deprem olduğu andan 4 dakika sonra Vali Bey'i arayıp 'AKOM'a geçiyorum' dedim ve 18.30'a kadar orada çalışmalarımı yürüttüm" diyen İmamoğlu, "Birilerinin beni masada isteyip istememesi umurumda değil" diye konuştu.

İmamoğlu bir gazetecinin "Siz çağrılmadıysanız genel sekreter nasıl katıldı?" sorusuna, "AFAD’ın 28 birim başkanı var. Bir gün önce ’28 birim başkanından yarın rapor alacağım, hesap soracağım’ diyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı birim başkanlarını davet ediyor. Ben de genel sekreter yardımcımızın süreci takip etmesini istedim. 28 birim başkanından biri itfaiye daire başkanı, diğeri defin işleri başkanı" yanıtını verdi.

'SEÇİM BİTTİ, GELİN ENERJİMİZİ DEPREM MESELESİNE YÖNELTELİM'

Florya'da belediye tesislerinde basın toplantısı düzenleyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

Buradan bazı gazeteciler sesleniyorum. Valiliğin açıklamasından sonra çıkıp özür diyenlerin özürlerini kabul etmiyorum. Burada konunun tarafı var, açar sorarsınız. Bu gazetecilerin açıklamalarını zavallı açıklamalar olarak buluyorum, üzülüyorum. Kendinize bazı bakanların açıklamalarını referans alıp yazdıktan sonra söylenen sözlerin bir önemi yok.

Buradan devlet yetkilerine de seslemek istiyorum. Seçim bitti, geride kaldı. Onları artık bir tarafa bırakalım. Benim için deprem bu şehrin en önemli meselesidir. Gelin enerjimizi buna yöneltelim. Birlikte çözüm üretelim.

(Haydarpaşa ve Sirkeci garları için yapılacak ihaleler) İhaleye katılacağımızı açıklamamızdan sonra bakanlığın aceleyle 'Belediyenin katılması doğru olmaz' açıklaması yapmasını anlamış değilim. Ayrıca ihale şartnamesinde ortaya konan şartları hayretle takip ediyoruz. Türkiye’de o şartlara sahip bir ya da iki televizyon var.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde