İmamoğlu: Benim diplomamla ilgili haber yapmışlar, olan diplomamla ilgili

İmamoğlu: Benim diplomamla ilgili haber yapmışlar, olan diplomamla ilgili

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Sabah gazetesinin kendisiyle ilgili yaptığı habere değindi ve "Bu sabah da benim diplomamla ilgili haber yapmışlar ama altını çizelim; olan diplomamla ilgili" dedi.

İmamoğlu: Benim diplomamla ilgili haber yapmışlar, olan diplomamla ilgili
16px
24px
21.06.2019 12:53
ABONE OLgoogle

31 Mart'ta İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'nı kazanan, ancak 6 Mayıs'ta mazbatası geri alınan Ekrem İmamoğlu, bugün İstanbul'un amatör spor kulübü temsilcileriyle bir araya geldi.

Burada Sabah gazetesinde bugün Kenan Kıran'ın imzasıyla yayımlanan habere değinen İmamoğlu, kendi diplomasının şaibeli olduğu iddiasıyla ilgili olarak şunları söyledi:   Sabah gazetesi: İmamoğlu'nun diploması şaibeli, inceleme başlatılsın

"Son dönemde atılan taklaları hepiniz izliyorsunuz. Ben bu asimetrik ötesi taklanın biçimini hayatımda hiç görmedim. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Konuşmadıkları konu da kalmadı. Bu sabah da benim diplomamla ilgili haber yapmışlar ama altını çizelim; olan diplomamla ilgili."

İmamoğlu sözlerinin devamında yeniden seçilmesi durumunda spor alanında yeni bir seferberlik başlatacaklarını bildirdi. Örgün eğitim veren okulların yüzde 60'ının spor salonunun olmadığını bildiklerini ifade eden İmamoğlu, şöyle konuştu:  

- Tamamlayacağımız tesislerin hepsinin mutlaka engelli erişimi ve engelli spor yapma biçimine uygun inşa edileceğini de duyurmak istiyorum. Spor tesisi olmayan mahalle bırakmayacağız. Atletizme çok önem vereceğiz. Bu konuda İstanbul'un ciddi eksikleri var. Hızlıca 3 adet pisti İstanbul'a kazandıracağız. İstanbul'u bir olimpiyat kenti haline getireceğiz. Amatör ligleri ve kulüpleri destekleyeceğiz.

- Belediyenin imkanlarını, parasını, sponsorluklarını, taraftarı bile olmayan ya da siyasi anlam taşıyan kulüplerin zenginleşmesi, milyon dolarlık sözleşme yapması için İstanbul adına söz veriyorum ki asla ve asla israf etmeyeceğiz.

- Siyaseti, partizanlığı sporun içine bile sokanların o sürecinden bu şehrin her damarını kurtaracağız. Siyaseti söküp atacağız. Siyasetin sporda ne işi var? Allah'ınızı severseniz. Sporu siyasetin içine sokunca daha iyi gol mü atılıyor, daha hızlı mı koşuluyor?

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde