İmam Altınbaş'ın başarı sırrı: Önce dua sonra para

İmam Altınbaş'ın başarı sırrı: Önce dua sonra para

Altınbaş ve Pera, görkemli bir iftar daveti ile iş ortaklarını buluşturdu. Geceye İmam Altınbaş'ın anlattığı hikaye damgasını vurdu...

İmam Altınbaş'ın başarı sırrı: Önce dua sonra para
16px
24px
18.07.2014 11:36
ABONE OLgoogle
Altınbaş ve Pera, her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar davetini; Fours Seasons Bosphorus Hotel’de gerçekleştirdi. Altınbaş Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş’ın ev sahipliğindeki iftara Altınbaş ve Pera, iş ortakları, satış noktalarının tüm temsilcileri ve çalışanları katıldı.

İftara katılanlara seslenen Altınbaş Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş “Bizim için önemli olan çalışanlarımızla birlikte büyümek. Dileğimiz hep beraber daha güçlü bir aile olmak. Biz kendimizi bir şirket olarak değil, bir aile olarak konumlandırdık. Çalışanlarımız ile bu doğrultuda bir iletişim kurduk. Bugün burada sizlere baktığımda bu geniş ailenin bir ferdi olmaktan tekrardan onur ve kıvanç duydum. Biz aynı bakış açısı ile iş ortaklarımız ile de çalışmaktayız. Altınbaş ailesi olarak her zaman dürüst, şeffaf ve güvenilir olmanın mutluluğunu yaşadık ve yaşıyoruz.”  dedi.

Altınbaş sonrada çok önemli bir hikayeyi iş ortaklarıyla paylaştı. Altınbaş, şöyle konuştu:

"Geçmiş zamanlarda yaşanmış bir olay. Bir şehirde nakliye işi yapan bir işadamı varmış. Sektörde tekelmiş. Çok para kazanıyormuş ama başı ağrıdan, dertten kurtulmuyormuş. Bunun üzerine kadıya gitmiş, durumunu anlatmış, yardım istemiş. Kadı, 'Ben sana bir ögüt verecem. Ama yapmazsın" demiş. Zengin işadamı, "Neyse söyle yaparım" demiş. Bunun üzerine kadı, "Sen nakliyeyi  kaça yapıyorsun" demiş. İşadamı "100 dirhem" karşılığını vermiş. Kadı, "Çok, sen bunu 80 yap" demiş. İşadamı önce itiraz etmiş ama sonra da kabul etmiş. 3 ay sonra işadamı yine kadıya gelmiş. Kadı, "Ağrılar geçti mi" demiş. İşadamı, "Az geçti ama yine var" karşılığını vermiş. Bunun üzerine kadı, "O zaman sen ücreti 60 dirheme indir" demiş. İşadamı yine itiraz etmiş. Sonra da 60 dirheme taşımayı kabul etmiş. Aradan 3 ay geçmiş. İşadamı yine kadıya gelmiş. Kadı, "Ağrıların geçti mi" diye yine sormuş. İşadamı, "Geçti ama çok az yine var" karşılığını vermiş. Bunun üzerine kadı, "O zaman sen taşıma işini 50 dirheme indir" demiş. İşadamı, "Kadı o zaman batarım" demiş. Kadı, "Başka çaren yok" karşılığını vermiş. 3 ay sonra işadamı kadıya mutlu, enerjik, neşeli, çok sağlıklı gelmiş. İşadamı, kadıya, "Ben o kadar hekimlere gittim, kimse ağrılarımı çözemedi. Sen nasıl çözdün" diye sormuş. Kadı da, "Sen eskiden milletten çok para alıyordun. Millette o parayı sana verirken arkandan hep beddua ediyordu. Şimdi ise ucuza taşıyorsun. Herkes sana dua ediyor. Allaha senin için dualarda bulunuyorlar. Böyle olunca da Allah sana yardım ediyor" karşılığını vermiş. 

Bu hikayeyi anlattıktan sonra İmam Altınbaş, "Merhum babam Mehmet Altınbaş'ın bize bir öğüdü var. İş yaptığın kişilerden önce duasını, sonra parasını al. Sakın beddua alma. Beddua ile aldığın para haramdır, şirkete koyma. O haram para ailenden çıkar. Bizde yıllarca bu düsturla çalıştık. Bu sayede başarılı olduk" dedi. 

Bunun üzerine yemekte bulunan 1000 civarında katılımcı İmam Altınbaş'ı büyük coşkuyla alkışladı. 

Dünya Markası Olma Yolunda Emin Adımlarla İlerliyoruz

Altınbaş Mücevherat CEO’su Ali Bulut, ‘’Altınbaş Yönetimi olarak hedefimiz önümüzdeki beş yılı içinde gerçekleştireceğimiz proje ve atılımlarla bölgemizde lider ve dünyada söz sahibi bir marka olmaktır.” diye konuştu.

Sektörde lider marka olan Altınbaş grubunun, başarıya giden yoldaki ana felsefesinin birlik, beraberlik ve inanç olduğunu belirten Pera Genel Müdürü Serdar Nerezoğlu “Grup olarak gücümüzü içimizdeki bu birlik-beraberlik duygusundan alırız. Bu yüzden de bu özel günde bir arada olmayı arzu ettik. PERA;  tecrübeli, dinamik bir ekip, üretim gücü ve hızlı yenilik üretebilme kapasitesi ile yolunda emin adımlarla ilerliyor.” dedi.


İftara ev sahipliği yapan Nusret Altınbaş, Sofu Altınbaş, Ali Altınbaş, İmam Altınbaş ve Hüseyin Altınbaş, gazetecilere toplu halde poz verdi. Altınbaş kardeşlerden Vakkas Altınbaş, Anamur'da antrenmanda olduğu yemeğe katılamadı... Gece sonunda İmam Altınbaş, Patronlardunyasi.com'u sıkı takip ettiğini, yayın hayatında başarılar dilediğini kaydetti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde