İlkokulu 7 yılda bitirdi THY Genel Müdürü oldu

İlkokulu 7 yılda bitirdi THY Genel Müdürü oldu

THY Genel Müdürü Temel Kotil' hayatta başarıyı getiren olay: İlkokulu tam 7 yılda bitirmesi..

İlkokulu 7 yılda bitirdi THY Genel Müdürü oldu
16px
24px
20.02.2010 09:23
ABONE OLgoogle

THY Genel Müdürü Temel Kotil, bu yıl 31 milyon yolcu taşımayı planladıklarını belirterek, “Başarımız Avrupa’da etkin olmamız ve oradaki hava yollarından pay almamızdan geliyor. Burada iş yapabilmek için kaliteye, ucuz olmaya ve global marka olmaya ihtiyacımız var” dedi.

Kotil, Avrasya İşadamları Derneği’nin düzenlediği toplantıda, “THY’nin bir başarı öyküsü varsa bu Türkiye’nin başarı öyküsüdür” dedi.

Kotil, konuşması sırasında ilkokul sıralarındaki anılarını da anlattı. İlkokulu 7 senede bitirdiğini ifade eden Kotil o yıllarla ilgili duygularını şöyle dile getirdi:

“İlkokul yıllarının 5 yılı Rize’de geçti. Rize’de pek okumak istemiyordum. Neden? Etraf çok güzeldi. Derede balık tutmak daha güzeldi. Belki de köy okullarında olduğu gibi çocukları okumaya heveslendiren çevre, öğretmenler yok. 1969’da İstanbul’a geldiğimde yaşlı bir hocamız vardı. Hocamız ne yaptı bilmiyorum, bir anda değişiverdim. Bütün ömrüm boyunca kaybettiğim iki yılı yerine koymak için uğraştım. İki yılımı hâlâ unutmadım. İyi ki o iki yılımı kaybetmişim.

Çünkü, okumak istemeyebilirdim. Büyük ihtimalle bunlar arkasından gelmeyecekti. Dolayısıyla bir sorun yaşadıysanız pozitif olmakta yarar var. THY’de de tabii birçok sorunumuz var. Bütün çalışanlarımız olaylara pozitif bakmaya çalışıyoruz.”

 Lodosta pistlerin kapasitesi düşüyor

Kotil, uçaklardaki gecikmelerden şikâyet eden bir işadamına, rötarların önemli nedenlerinden birinin dış koşullar olduğunu belirtti. Atatürk Havalimanı’ndaki en büyük problemlerden birinin rüzgârın lodostan estiği durumlarda pistlerin yapısı nedeniyle kapasitenin düşmesi olduğunu kaydeden Kotil, “Hava şartları probleminden kaynaklanan durumu ortadan kaldırmak için kısa pist uzatılıyor. O pist uzadığı zaman rüzgar durumuna rağmen pist kullanılabilecek.”

Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde