İlklerin derbisinde 4 gol atıldı, 3 puan yok

İlklerin derbisinde 4 gol atıldı, 3 puan yok

Süper Lig'in 5. haftasındaki derbi maçta Beşiktaş ile Galatasaray 2-2 berabere kaldı.

İlklerin derbisinde 4 gol atıldı, 3 puan yok
16px
24px
24.09.2016 21:57
ABONE OLgoogle
Maçın 8.dakikasında Eren Derdiyok'un kaydettiği golle G.Saray 1-0 öne geçti. 44. dakikada Bruma, güzel bir gol kaydetti ve ilk yarının skorunu belirledi: 0-2. Beşiktaş maçında 73. dakikasında Marcelo ile farkı 1'e indirdi: 1-2. Beşiktaş, 78. dakikada Cenk Tosun ile 2-2 bitti.

BEŞİKTAŞ:
Fabri - Gökhan Gönül, Tosic, Marcelo, Caner - Atiba, Gökhan İnler - Oğuzhan, Quaresma, Olcay - Cenk

GALATASARAY:
Muslera - Sabri, Chedjou, Hakan Balta, Carole - Tolga, Selçuk - Yasin, Sneijder, Bruma - Eren Derdiyok

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçın ilk yarısını konuk Galatasaray 2-0 önde kapattı.

Vodafone Arena'da oynanan ilk derbi mücadelesinde erken gol bulan taraf Galatasaray oldu. Beşiktaş'ın baskı kurmaya çalıştığı bölümlerde Galatasaray 8. dakikada Eren Derdiyok'un attığı golle 1-0 öne geçti. Beşiktaş, sarı-kırmızılı takımın öne geçmesinin ardından ataklarını sıklaştırdı. Siyah-beyazlı takım 13. dakikada Marcelo'yla bulduğu pozisyonu değerlendiremedi. Galatasaray ise öne geçmesinin ardından oyunu soğutup, daha kontrollü davrandı.

Sarı-kırmızılı ekip 28. dakikada Sneijder'in kullandığı köşe vuruşunda bir kez daha tehlikeli olsa da skoru değiştiremedi. Zaman zaman saha içinde gerginliğin yaşandığı derbinin ilk yarısında beraberlik arayan Beşiktaş, sarı-kırmızılı kalede pozisyon bulmakta zorlandı. Galatasaray ilk yarının bitimine 5 dakika kala Sneijder'le ikinci gole çok yaklaştı ancak Hollandalı futbolcunun girişimini Fabricio kurtardı. Galatasaray, 44. dakikada Bruma'nın şık golüyle skoru 2-0 yaptı ve devre bu şekilde tamamlandı.

6. dakikada Quaresma ceza sahası sol çaprazından sert vurdu ancak top Muslera'da kaldı.

8. dakikada Galatasaray öne geçti. Sneijder'in soldan kullandığı korner atışında ön direkte Yasin Öztekin'in kafa vuruşunda top önce Caner Erkin'e sonra yan kale direğine çarparak arka direğe yöneldi. Topu önünde bulan Eren Derdiyok meşin yuvarlağı boş ağlara gönderdi: 0-1

13. dakikada Oğuzhan Özyakup, Galatasaray savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı topu kafayla ceza sahasına gönderdi. Marcelo'nun gelişine sert şutunda top üstten dışarı çıktı.

28. dakikada Sneijder'in soldan kullandığı korner atışında Cenk Tosun ve Fabricio'nun boşa çıktığı topu arka direkte alan Eren Derdiyok'un vuruşunda Beşiktaş savunması meşin yuvarlağı kontrol etti ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

38. dakikada Sneijder sol tarafta çizgiye yakın bir noktadan serbest vuruş kullandı. Hollandalı oyuncunun doğrudan kaleye gönderdiği topu Fabricio yumruklayarak kornere gönderdi.

40. dakikada Galatasaray önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Gökhan İnler'in ceza sahası önünde kaptırdığı topu Bruma ara pasıyla Sneijder'e verdi. Ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan Hollandalı futbolcunun vuruşunda top, kalesini terk ederek açıyı daraltan Fabricio'dan döndü.

44. dakikada Galatasaray, Bruma'nın güzel golüyle skoru 2-0 yaptı. Orta sahada topla buluşan Bruma, şık çalımlarla ceza sahasına girdi ve karşı karşıya kaldığı pozisyonda plase vuruşuyla topu köşeden ağlarla buluşturdu: 0-2

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle tamamlandı.

DEMBA BA'YA SEVGİ SELİ

Beşiktaşlı taraftarlar, karşılaşmayı izlemek için İstanbul'a gelen eski futbolcuları Demba Ba'ya yoğun sevgi gösterisinde bulundu.

ABDULLAH GÜL VE AKİF ÇAĞATAY KILIÇ DA STATTA

Beşiktaş-Galatasaray derbisini 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da tribünden izledi. Babası Sinan Kılıç ile birlikte stada gelen Bakan Kılıç, maç öncesi yaptığı açıklamada, deplasman yasağının kalkmasına dikkat çekti. Kılıç, "Beşiktaş ve Galatasaray taraftarlarının tribünlerde yer alması fair play açısından çok önemli. Gerçekten takdir ettim. Bundan böyle tüm takımların taraftarları iç içe izleyecek. Artık yersiz tartışmalara girmeden sadece futbol izleyelim" dedi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN AİLELERİ MAÇTA

Beşiktaş-Galatasaray derbisini, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşların aileleri de izledi. İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç tarafından davet edilen şehit yakınlarına tribündeki taraftarlar büyük sevgi gösterisinde bulundu.

EZELİ REKABETTE 340. RANDEVU

Beşiktaş ile Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de yapacakları sezonun ilk derbisiyle 340. kez karşı karşıya geliyor. Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 92 yıllık rekabette, geride kalan 339 maçın 120'sini Galatasaray, 107'sini Beşiktaş kazandı, 112 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların toplam 478 golüne, siyah-beyazlılar 445 golle karşılık verdi.

SON MAÇI GALATASARAY KAZANDI

Taraflar son olarak, bu sezon başında Turkcell Süper Kupa maçında karşı karşı geldi. Konya Büyükşehir Belediye Stadı'ndaki derbide normal süre 0-0, uzatma bölümü 1-1 berabere sonuçlandı. Seri penaltı atışları sonucu rakibine 3-0 üstünlük kuran Galatasaray, kupayı müzesine götürdü.

5 YIL SONRA DEPLASMAN YASAĞI KALKTI

Yaklaşık 5 yıldır uygulanan deplasman yasağının kalkmasıyla Vodafone Arena'daki ilk derbi mücadelesinde Galatasaraylı taraftarlar da olacak.

20 Kasım 2011'de Beşiktaş-Galatasaray derbisiyle başlayan yasak, yine bu iki takım arasında oynanacak karşılaşmada sarı-kırmızılı taraftarların tribündeki yerlerini almasıyla sona erecek.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde