İlk uygulama İstanbul'da başladı: Havalimanlarında 24 saat hakim ve savcı çalışacak

İlk uygulama İstanbul'da başladı: Havalimanlarında 24 saat hakim ve savcı çalışacak

Özellikle yurtdışı çıkış ve yurda giriş yasağı olan kişiler için büyük kolaylık sağlayacak uygulama ile havalimanlarında 24 saat hakim ve savcı görev yapacak.

İlk uygulama İstanbul'da başladı: Havalimanlarında 24 saat hakim ve savcı çalışacak
16px
24px
25.02.2020 12:09
ABONE OLgoogle

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, havalimanlarında hakim ve savcıların görev yapması için yapılan çalışmada sona gelindiğini açıkladı.

Havalimanlarında 24 saat hakim ve savcı bulunmasına yönelik bir uygulama üzerinde çalışılıyor. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında hayata geçirilecek uygulamanın önce İstanbul Havalimanı’nda başlayacağını, daha sonra diğer havalimanlarına yayılacağını bildirdi.

Çalışmaya göre, havalimanlarında 24 saat görev yapacak olan savcı ve hakimler, SEGBİS aracılığıyla yargılama yapabilecek. Özellikle yurtdışı çıkış yasağı olan, ifade vermediği için yakalama kararı bulunan yolculara burada hizmet verilecek.

Böylece savcı ve hakim karşısına çıktığında çözülecek hukuki bir engeli bulunan yolcular seyahatini ertelemek zorunda kalmayacak.

SEGBİS nedir?

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifade alma ve sorgu işlemleri ve duruşmalar video kaydına alınıyor. Böylece Cumhuriyet Başsavcılığı veya mahkemenin yargı çevresi dışında bulunan veya mahkemede hazır bulunamayan kişilerin (şüpheli, sanık, tanık, şikayetçi, katılan vs.) video konferans yoluyla dinlenilmesi ve ifadelerinin kayda alınması imkânı sağlanıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde