İlk özel hastane icradan satılacak

İlk özel hastane icradan satılacak

İzmir’in ilk özel hastanesi olan Ege Sağlık Hastanesi icradan satışa konuldu.

İlk özel hastane icradan satılacak
16px
24px
24.12.2013 12:09
ABONE OLgoogle
İzmir’in ilk özel hastanesi olan Ege Sağlık Hastanesi icradan satışa konuldu. Bir bankanın icradan satışa koyduğu hastane 1997’den beri Universal Hospital Group bünyesinde yer alıyordu. İcradan satışa konulan hastane için belirlenen değer 35 milyon lira seviyesinde.
 
Ege Sağlık Hastanesi 1969’da İzmir’in ilk özel hastanesi olarak kuruldu. 1997’ye gelindiği ise hastane Universal Hospital Group’a satıldı.
 
Son dönemlerde mali sorunları ile gündeme gelen grubun çok sayıda hastanesi satışa çıkarılmıştı.
 
UNİVERSAL'İN İKİ HASTANESİ DAHA SATILDI
 
Satış sonrası Özel Universal Ege Sağlık Hastanesi ise bankanın ödenmeyen kredisi nedeni ile icradan satışa konuldu. Şartnameye göre hastanenin icradan satışı yarın yapılacak. Yarınki ihalede alıcı çıkmaması durumunda satış 20 Ocak 2014’te yenilenecek. 34 milyon 175 bin lira muhammen bedel belirlenen hastane İzmir Konak'ta bulunuyor.
 
ALACAK 130 MİLYON LİRA
 
Edinilen bilgilere göre, bankanın Universal Hospital Group’tan olan alacağı 130 milyon lira seviyesinde. Anılan kredinin ödenmesi için 2 yılı aşkın bir süreden beri görüşmeler yürütüldü. Ancak olumlu sonuç alınamayınca hastanenin icradan satışı gündeme geldi.
 
Dinçer Gökçe/Hürriyet
 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde