İlk elektrikli otoya Başbakan talip

İlk elektrikli otoya Başbakan talip

Başbakan Erdoğan Türkiye'nin ilk elektrikli otomobilini test etti. Otomobili beğenen Erdoğan, "İlk aracı almak isterim" dedi

İlk elektrikli otoya Başbakan talip
16px
24px
26.12.2010 14:02
ABONE OLgoogle

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu ve Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar'ı kabul etti. Başbakanlık Resmi Konut'undaki görüşmede Türkiye'nin ilk elektrik motorlu seri üretim otomobilini test eden Başbakan Erdoğan, "Oldukça sessiz. Bir ses duymuyorsunuz. Biraz hızlandıkça hakikaten sadece lastiğin sesini duyar gibisiniz" dedi.

YAKIT FARKI VAR

Aracın kullanımının çok rahat olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Tabii bir de yakıtının çok ucuz olması hasebiyle de bir farklılık arz ediyor. Hepsinden öte bir şey var. Biliyorsunuz özellikle artık bizler Kyoto Sözleşmesine imza koyan ülke olmamız hasebiyle hava kirliliği, vesaire ülkemizde bunlar çok önemli bir tehdit oluşturuyor. Doğalgazla hava kirliliğini büyük ölçüde kaldırdık ama tabii araçlarda kirliliği tam manasıyla kaldırabilmiş değiliz. Her ne kadar araçlar da modernize ediliyor, emisyon hacimleri mümkün olduğunca başarılı bir şekilde sürdürülüyor ama bu arabada artık bu tamamıyla yok oluyor. Böyle bir endişeye de yer kalmayacak."

Fiyat cazip olursa fırsat yakalarız

BAŞBAKAN Erdoğan, elektrikli aracın fiyatının vatandaşların cebine uygun olması durumunda büyük bir fırsat yakalanacağını belirterek, "İç piyasada otomobil tüketimi yüksek olan bir ülkeyiz. İhracatta birinci derecede ihraç kalemimiz. Bunlar tabii bizleri gerçekten mutlu ediyor. Ben hayırlı olsun diyorum, tebrik ediyorum. Bunlarla da ayrıca gururlanıyoruz" dedi. Başbakan Erdoğan, kendisinin kişisel kullanım için elektrikli araç alıp almayacağına yönelik bir soruya da "İlk aracı almak isterim'' yanıtını verdi. Başbakan'ın sözleri üzerine Renault yöneticileri "memnuniyetle'' dedi. Başbakan Erdoğan, daha sonra Resmi Konut'un bahçesine çıkarak Türkiye'nin ilk elektrik motorlu seri üretim otomobili Renault Fluence Z.E. hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Teşviği arkadaşlar değerlendirir

Başbakan Erdoğan, elektrikli araçlara teşvik olması için vergide bir düzenleme yapıp yapmayacaklarına yönelik sorulara "Onları arkadaşlarımızın hepsi değerlendirecekler'' yanıtını verdi. Başbakan, elektrikli araçlarının hızının 135 kilometreye çıktığını söyleyen gazetecilere de şöyle dedi:

"Biliyorsunuz zaten şu anda biz de yeni yaptığımız yasal düzenlemelerde bu hızları kestik. İyice düşürdük. Şu anda aklımda kaldığı kadarıyla azami 110. 110'un üzerine çıkılmaması lazım. Eğer hayatını sevenler varsa, önemseyen varsa, benimseyen varsa bu hızı artık yapmayacak. Ben de bu hızı seven birisiydim ama yanlış yaptığımızın farkını, sorumluluğu alınca çok daha iyi anladık.'' Öte yandan Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda bugün tamamlanacak olan bütçe maratonu öncesinde dün akşam ekonomi kurmaylarıyla bir araya geldi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde