İlk durak Cengiz Holding, son durak Aktifbank

İlk durak Cengiz Holding, son durak Aktifbank

Fez­le­ke­de Sa­bah ve AT­V’­nin sa­tı­şı için top­la­nan pa­ra­nın zırh­lı araç­la Ak­tif­ban­k’­a ta­şın­ma­sı­ fo­toğrarla yer aldı

İlk durak Cengiz Holding, son durak Aktifbank
16px
24px
06.02.2014 09:50
ABONE OLgoogle

Meclis’te okunan fezlekeye göre, satışta başrolü Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak oynadı. Şoförü de milyonlarca doları zırhı araçla Aktifbank’a taşıdı

Sabah-Atv’nin, devletten milyarlarca liralık ihale alan işadamlarına, “talimatla satıldığına” ilişkin iddia Meclis’e taşındı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, önceki gün partisinin Meclis grubunda, satışı koordine ettiği öne sürülen Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım hakkındaki fezlekeyi okudu. Satış sürecinin günü gününe anlatıldığı fezlekede, tüm bilgiler, İstanbul 3. No’lu Hakimliği’nden alınan izinle gerçekleştirilen teknik takip dökümleriyle desteklendi.

Paralar ortak havuzda

Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı ve internete de sızan fezlekedeki iddialara göre, Sabah-Atv havuzuna para koyma talimatı, işadamları Mehmet Cengiz, Abdullah Tivnikli, Nihat Özdemir, İbrahim Çeçen, Celal Koloğlu, Hayrettin Özaltın ve Orhan Cemal Kalyoncu’ya veriliyor. Her biri son 10 yılda aldıkları milyarlarca liralık kamu ihaleleriyle adını duyuran bu işadamları arasında para toplama işini ağırlıkla Mehmet Cengiz takip ediyor.

Havuzda toplanan para belli bir miktara ulaştıktan sonra devreye, Başbakan Erdoğan’ın küçük oğlu Bilal ile damadı Berat Albayrak giriyor. İşadamlarından alınan paranın “ortak havuza” taşınması sürecinde en önemli rolü de Sabah-Atv’nin sahibi görünen Çalık Holding’in üst yöneticisi olan Albayrak’ın şoför Medet Nebi Yanık oynuyor. Para toplama trafiği, teknik takip sırasında saniye saniye görüntüleniyor.

Zırhlı araç paylaşılamıyor

Fezlekedeki iddialara göre, Yanık, Mercedes marka zırhlı bir minibüs kullanıyor. İşadamları da paranın daha güvenli ulaşacağı düşüncesiyle, bu aracı adeta paylaşamıyor. Özellikle Mehmet Cengiz ve Orhan Cemal Kalyoncu, para tahsilatına bu zırhı aracın gönderilmesi için adeta yalvarıyor. Fezlekedeki iddialara göre, şoför, topladığı parayı, Çalık Holding’e ait Aktifbank’ın, İstanbul Zincirlikuyu’daki merkezine götürüyor.

İlk durak Cengiz Holding, son durak Aktifbank

Fez­le­ke­de Sa­bah ve aT­V’­nin sa­tı­şı için top­la­nan pa­ra­nın zırh­lı araç­la Ça­lık gru­bu­nun ban­ka­sı Ak­tif­ban­k’­a ta­şın­ma­sı­nın fo­toğ­raf­la­rı da yer al­dı.

Sa­bah sa­at 10.30’da Cen­giz Hol­din­g’­in önün­de fo­toğ­raf­la­nan araç ken­di­si­ne eş­lik eden bir di­ğer araç­la yo­la çı­kı­yor. Fez­le­ke­de işa­dam­la­rı­nın ha­vuz için ih­ti­yaç du­yu­lan pa­ra­nın bir kıs­mı­nı kre­di ola­rak çek­ti­ği yer alı­yor. 10.30’da Cen­giz Hol­din­g’­den çı­kan araç sa­at 11.15 sı­ra­la­rın­da Koz­ya­ta­ğı­’n­da­ki Zi­ra­at Ban­ka­sı Loj­man Blok­la­rı­’na ula­şı­yor. İd­di­aya gö­re kre­di pa­ra­la­rı alı­nı­yor. Zi­ra­at Ban­ka­sı­’n­dan yo­la çı­kan zırh­lı pa­nel­van ti­pi ara­cın son du­ra­ğı Zin­cir­li­ku­yu­’da­ki Ça­lık Hol­din­g’­in ban­ka­sı Ak­tif­ban­k’­a ge­ti­ri­li­yor.

 Zırh­lı araç Cen­giz Hol­din­g’­te

Da­ma­dın zırh­lı­sı, 2’n­ci rüş­vet ope­ras­yo­nun­da is­mi ge­çen işa­da­mı Meh­met Cen­gi­z’­in hol­din­gi­ne gi­di­yor. Pa­ra­yı alı­yor.

 

 Es­kort, zırh­lı ara­cın pe­şin­de…

Zırh­lı araç Cen­gi­z’­den pa­ra­yı al­dık­tan son­ra Zi­ra­at Ban­ka­- sı loj­man­la­rı­na gi­di­yor. Ona bir es­kort araç eş­lik edi­yor…

 

 Pa­ra Ça­lı­k’­ın ban­ka­sı­na gi­di­yor

Ha­vuz­da top­la­nan pa­ra­nın son ad­re­si, Sa­bah-at­v’­yi sat­mak is­te­yen işadamı Ah­met Ça­lı­k’­ın ban­ka­sı­nın mer­ke­zi olu­yor.

Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde