İlhan Cavcav’ı değirmenciler unutmadı

İlhan Cavcav’ı değirmenciler unutmadı

Türk kamuoyunun daha çok spor yöneticiliği kimliğiyle tanıdığı ve bu yıl hayatını kaybeden İlhan Cavcav’ı TABADER unutmadı. Cavcav, değirmencilik sektörüne katkılarından dolayı ödülle yad edildi.

İlhan Cavcav’ı değirmenciler unutmadı
16px
24px
12.12.2017 14:38
ABONE OLgoogle

Tahıl Ve Bakliyat İşleme Teknolojileri, Depolama ve Analiz Sistemleri Derneği (TABADER), Türkiye’nin dünya liderliğine oynayan değirmencilik sektörünü ödüllendirdi. TABADER, Türkiye’de değirmenciliğin gelişmesine ön ayak olan ve ülkenin un ihracatında dünya lideri olmasının taşlarını döşeyen isimleri ‘Duayenler Buluşması’nda bir araya getirdi.
 
Sheraton Ankara Otel’de düzenlenen geceye sektörün tüm dallarından şirket temsilcileri ile akademisyenler katıldı. TABADER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, değirmenciliğin dünyanın en eski sanayi kolu olduğunu hatırlatarak, bugün dünyada bir günde tüketilen gıdanın yüzde 70’ine yakınının değirmencilik makineleri tarafından işlendiğine dikkat çekti.
 
TABADER SEKTÖRE İNSAN GÜCÜ KAZANDIRACAK

Böylesine önemli bir sektörde faaliyet gösteren TABADER’in titiz bir çalışmanın ardından bu alanda Türkiye’nin ilerlemesine katkı sunan ‘duayenleri’ belirlediğini anlattı. Bayram, “Bu gece, bir vefa gecesi, tarihe şahitlik gecesi. Sektörde 50 yıl, bir fiil emek vermiş, bilgi üretmiş, teknoloji üretmiş duayenlerin gecesi” ifadelerini kullandı. Bu vefa gecesini, duayenleri unutmamak için ilerleyen dönemde de düzenlemeye devam edeceklerini açıkladı. Prof. Bayram, TABADER’in sektöre yeni insan ve beyin gücü kazandırmak için de çalışmalarına devam edeceğini, bu kapsamda meslek okulları ve üniversitelerde bayrağı taşıyacak yeni kuşağı yetiştirmek için çabalayacağını vurguladı. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Güldal, TABADER’in sektördeki firmalara ve kuruluşlara rehberliği hedefleyen bir amaçla faaliyet gösterdiğini söyledi. Güldal, değirmencilik sektörü mensuplarının, bakanlıkla ilişkilerinin TABADER aracılığıyla çok daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde yürüyeceğine inandığını dile getirdi.
 
TORUNLARI DEDELERİNİN ÖDÜLÜNÜ ALDI

Ödül töreninde sektörde 50 yılı deviren; Ahmet Kunduracı, Detlef Tremer, Ergin Ünver, Kemal Tan, Mahmut Akyol, Mehmet Enver Ataseven, Noyan Galip Erik, Nurullah Eskiyapan, Dr. Ömer Lütfü Alaybeyi, Rıfat Tanık, Prof.Dr Sezgin Ünal, Uğur Barlık ve  Prof.Dr Ünsal Çakmaklı gibi duayenlere ödülleri verildi.

Sektörde ‘Aramızdan Ayrılanlar’ kategorisinde de plaketler verildi. Bu kategoride değirmenciliğe büyük emek verip hayatlarını kaybetmiş 10 ism yad edilip onurlandırıldı. Aralarında bu yıl hayatını kaybeden aynı zamanda Gençlerbirliği Spor kulübünün efsane başkanı İlhan Cavcav’ın da bulunduğu Ahmet Orhan, Ferruh Aybakar, Hatice Aybakar, İsmail Çolak, Mehmet Alapala, Mustafa Barlık, Necdet Kaya, Ömer Temizkan ve Rıdvan Kavruk gibi duayenlerin ödüllerini çocukları ve torunları aldı.
 
Vefa gecesinde iki kategoride daha ödül verildi: Sektörün Gelişimine Katkı Verenler olarak Ahmet Akyürek, Hüseyin Kahya, Müftah Uçak, Şaban Balcı ve Yakup Yurt ödüle layık görüldü. Sektöre Değer Katanlar kategorisinde ise 10 yıl TUSAF Başkanlığı görevini yürüten, halen Güneydoğu Un Sanayicileri Derneği Başkanı olan Erhan Özmen ve dünya değirmencilik sektörünün tüm paydaşlarını ilk kez bir fuarda buluşturan Parantez Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü Zübeyde Kavraz ödüle layık görüldü. Gecenin sonunda TABADER üyelerine de üyelik sertifikaları verildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde