İlaç sektöründe satış heyecanı

İlaç sektöründe satış heyecanı

Öğrendiğimize göre İngiltere merkezli ilaç şirketi GlaxoSkmithKline (GSK) da Türkiye’de yeniden üretime başlamak istiyormuş.

İlaç sektöründe satış heyecanı
16px
24px
29.09.2011 15:40
ABONE OLgoogle

Türkiye’nin yeni sağlık politikası yerli ilacı teşvik ediyor. Bu doğrultuda birçok ithalatçı firma Türkiye’de üretim yapmak için arayışa girdi. Sıfırdan fabrika kurmak da bir seçenek elbette. Ancak Türkiye’deki mevcut üreticilere ortak olmak bazılarına göre daha avantajlı gelebilir. Bu yüzden 2011’de birçok ilaç firmasının yöneticisinin randevu defterinin yoğun olduğu biliniyor. Öğrendiğimize göre İngiltere merkezli ilaç şirketi GlaxoSkmithKline (GSK) da Türkiye’de yeniden üretime başlamak istiyormuş. Bunun için de ortak olabileceği şirket arıyormuş. Uzunca bir süre İstanbul Kartal’da fabrikası bulunan Biofarma İlaçları ile görüşmüş ancak anlaşma sağlayamamış. GSK’nın Türkiye’deki birçok jenerik ilaç üreticisiyle ilgilendiği belirtiliyor. Hatta Koçak İlaç’la flörte başlamış bile...

Öte yandan, GSK ile anlaşamayan Biofarma’nın Pfizer ile masaya oturduğu da bize gelen bilgiler arasında. Ortaköy’deki yerini 18 ay gibi kısa bir sürede taşımak zorunda olan Pfizer’ın bu yolla yeni bir üretim yeri edinmek istediği belirtiliyor. Yılda 150 milyon kutu ilaç üreten Biofarma’yı, 2006 yılının sonunda İngiltere merkezli Partners in Life Sciences (P.I.L.S) fon şirketi almıştı. Fon şimdi tüm hisselerini satarak karını realize etmek istiyormuş. Bu nedenle Biofarma satışa çıkarmış. Türkiye’ye girmek isteyen Hintli ve Arap firmaların da bu şirketle ilgilendiği belirtiliyor.

Öte yandan, geçen hafta basına Amerikan ilaç devi Eli Lilly’nin Mustafa Nevzat İlaç’a ortak olmak istediği de basına yansıdı. Bütün bu duyumlar da gösteriyor ki ilaç sektörü önümüzdeki günlerde çok hareketli olacak.

Para

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde