İlaç Takip Sistemi kilitlendi

İlaç Takip Sistemi kilitlendi

"Karekod" uygulamasını içeren ilaç takip sisteminin bugün tüm eczanelerde tamamen kilitlendiği bildirildi.

İlaç Takip Sistemi kilitlendi
16px
24px
17.05.2010 13:37
ABONE OLgoogle

Muayene olduktan sonra ilaçlarını almak için bu sabah eczanelere giden vatandaşların büyük bölümünün sisteme girişlerde aksaklık olması nedeniyle ilaçlarını alamadığı öğrenildi. İlerleyen saatlerde ise sistem tamamen kilitlenince, birçok hastanın ilaçlarını, ücretini ödeyerek almak zorunda kaldığı bildirildi.

Konya Eczacılar Odası Başkanı Tevfik Göçer, haftanın ilk günü tüm eczanelerin açılmasıyla sistemin tıkandığını belirtti. Göçer, şunları kaydetti:

"Pazar günü ülke genelinde 600 civarında eczane faaliyette olduğu için sorun yaşanmadı ama bugün 24 bin eczacı sisteme girmeye çalışınca sistem kilitlendi. Sistemin kilitleneceğini daha önce söylemiştik ama uyarılarımızı dikkate almadılar. Hep 'sistem hazır' deniyordu ancak hazır olmadığı görüldü. Karekodlu ilaçların yüzde 70'i sisteme kayıtlı gözükmüyor. Öyle olunca sistem tıkalı olmasa bile bu karekodlu ilaçları hastaya veremiyoruz, verme şansımız yok. Burada hastalar mağdur oluyor, eczacılar sıkıntı yaşıyor. Bazı acil hastalar geliyor ama onlara da ilaç veremiyoruz. Ücretiyle almak istediğinde 30-40 liralık fatura çıkınca alamıyor."

Göçer, ülke genelindeki 24 bin eczacının bu sistemi kullanmak zorunda olduğunu vurgulayarak, acil olarak sorunun çözülmesini beklediklerini söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde