İkinci el satışı iyice düştü

İkinci el satışı iyice düştü

Otomobil firmalarının yıl sonu hedeflerini tutturmak için başlattığı kampanyalar, ikinci el satışlarını olumsuz etkiledi.

İkinci el satışı iyice düştü
16px
24px
16.11.2012 14:12
ABONE OLgoogle

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarı, yılın 10 ayında yüzde 12,22 daralırken, satış hedeflerini tutturmaya çalışan otomobil firmalarının yıl sonu kampanyaları, kullanılmış otomobil pazarını, durma noktasına getirdi. 

Türkiye pazarında faaliyet gösteren yerli ve yabancı otomobil firmalarının, özellikle yılın son çeyreğinde, ellerindeki stokları tüketmek için toplamda 10 bin liraya varan indirime gidebildiği, ayrıca sıfır faizli kredi uyguladığı, bu yüzden tüketicinin sıfır otomobile yönelmesi sonucu, ikinci el piyasasında satışların büyük ölçüde düştüğü bildirildi.

 Bursa Oto Galericileri Sitesi (Oto-Koop) Başkanı Rasim Hazar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kullanılmış otomobil piyasasının geçmiş yıllarda, ilkbahar ayları ile yılbaşı ve bayramlar öncesinde hareketlendiğini hatırlatarak, bu sene tam tersi bir sürecin yaşandığını, hareketlilik bekledikleri dönemlerde, satışların iyice düştüğünü söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde