İki ihaleden 505 milyon dolar

İki ihaleden 505 milyon dolar

Dicle Dağıtıma 387 milyon dolar, Van Gölü'ne 118 milyon dolar geldi.

İki ihaleden 505 milyon dolar
16px
24px
15.03.2013 13:14
ABONE OLgoogle

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'nin TEDAŞ'a ait yüzde 100 oranındaki hissenin özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde, en yüksek teklifi 387 milyon dolarla İşkaya Doğu OGG verdi. Van Gölü Dağıtım'a ise Türkerler AŞ 18 milyon dolar verdi.

 Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan'ın komisyon başkanlığında yapılan nihai pazarlık görüşmesinde ilk olarak kapalı elemesiz teklifler alındı.

Bir elemesiz, 2 elemeli yazılı tur şeklindeki ihalenin 1. elemeli yazılı turunda en düşük teklifi veren Limak İnşaat AŞ elendi. 2. elemeli yazılı turda Fine Enerji-Fina Limancılık Ortak Girişim Grubu (OGG) en düşük teklifi vererek elenen diğer katılımcı oldu.

Kalan 4 firmayla açık artırmaya geçildi. Açık artırmada başlangıç tutarı 225 milyon dolar, artırım aralığı ise 1 milyon dolar olarak belirlendi.

Açık artırmalı turda ilk çekilen Fernas İnşaat AŞ olurken, ihale Çalık Enerji AŞ, Mes AŞ-İskur AŞ OGG ve İşkaya Doğu OGG arasındaki karşılıklı fiyat artırımlarıyla devam etti.

37. tura gelindiğinde Mes AŞ-İskur AŞ OGG, ihaleden çekildi. Çalık Enerji AŞ ile İşkaya Doğu OGG arasında devam eden ihalede, Çalık Enerji AŞ yetkilileri 44. turda çekilirken, İşkaya Doğu OGG 386 milyon dolarla en yüksek teklifi veren firma oldu.

Komisyon Başkanı Kırşan'ın jest talebi üzerine İşkaya Doğu OGG yetkilileri 1 milyon dolar daha artırım yaparak tekliflerini 387 milyon dolara yükseltti. İhale bu fiyatla tamamlandı.

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ, Diyarbakır , Şanlıurfa, Siirt, Mardin, Batman ve Şırnak illerine hizmet sunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde