İki günde 2.1 Milyarlık kredi başvurusu

İki günde 2.1 Milyarlık kredi başvurusu

Üç kamu bankası iki günde konut kredilerine 2.1 milyar liranın üzerinde rekor başvuru aldıklarını açıkladı.

İki günde 2.1 Milyarlık kredi başvurusu
16px
24px
06.08.2019 15:56
ABONE OLgoogle

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kamu bankalarının başlattığı faiz indiriminin inşaat sektörünün beklediği hareketlenmenin de başlangıcı olduğunu belirtti.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank geçen hafta konut kredisi faiz oranlarında indirime gitmişti.

Bankalardan bugün yapılan ortak açıklamada, faiz indirimi sonrasında, ilk iki gün içerisinde üç bankaya 13 binden fazla müşterinin toplamda 2.1 milyar liranın üzerinde kredi başvurusu yaptığı belirtildi.

Açıklamada, “Belirtilen başvuru tutarı, bugüne kadar iki gün içinde yapılan en yüksek konut kredisi başvurusudur” dendi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, kamu bankalarının başlattığı faiz indiriminin inşaat sektörünün beklediği hareketlenmenin de başlangıcı olduğunu belirterek, “Düşük faizli kredilere rekor seviyede talep geldi. Dengelenme sürecinin kazanımlarını kısa zamanda daha da ileri taşıyacağız” dedi.

Merkez Bankası’nın faiz indirimi sonrasında Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank kredi faizlerinde indirime gittiğini açıklamış, ardından faizlere en duyarlı sektörlerden konutta da kampanya sinyali gelmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde