İki gazeteciye 2 yıl hapis cezası

İki gazeteciye 2 yıl hapis cezası

Cumhuriyet yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun özel sayısının kapağına köşelerinde yer verdikleri için iki yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İki gazeteciye 2 yıl hapis cezası
16px
24px
28.04.2016 10:22
ABONE OLgoogle
Cumhuriyet Gazetesi yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan'ın,  terör saldırısı sonucu 12 kişinin hayatını kaybettiği Fransız Charlie Hebdo dergisinin çizdiği ve Hz. Muhammed'in tasvir edildiği belirtilen karikatürleri köşelerine taşıdıkları gerekçesiyle yargılandığı dava karara bağlandı.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar katılmazken, bazı müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu.

2'ŞER YIL HAPİS CEZASI

Davayı karara bağlayan mahkeme, "suçun işlenme şekli", "suçun işlendiği zaman", "suçun işlendiği yer suç konusunun önem ve değeri", "Meydana gelen tehlikenin ağırlığı", "Faillerin bu davada kasta dayalı kusurlarının ağırlığı"nı dikkate alarak "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçundan sanıkları ayrı ayrı 2'şer yıl hapis cezasına çarptırdı.

MAHKEME CEZADA İNDİRİM YAPMADI

Mahkeme, yargılamada sanıkların pişmanlık göstermeyen davranışları nedeniyle cezada indirim yapmadı. Mahkeme ayrıca "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçununun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beratlerine karar verdi. Duruşmanın ardından müşteki  ve avukatlar açıklama yaparak kararı olumlu bulduklarını belirtti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde