İki ekspres çarpıştı 32 kişi yaralandı

İki ekspres çarpıştı 32 kişi yaralandı

Kocaeli Seka Park yakınlarında iki tren çarpıştı. 13'ü ağır olmak üzere 32 kişi yaralandı

İki ekspres çarpıştı 32 kişi yaralandı
16px
24px
06.05.2010 20:04
ABONE OLgoogle

Kocaeli'de iki trenin çarpışması sonucu ç ok sayıda kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, arka vagonu raydan çıkan İstanbul-Adapazarı seferini yapan yolcu treni, Seka Park mevkisinde başka bir yolcu treniyle çarpıştı.

Kaza sonrası olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.
Devrilen vagonlardan çıkartılan yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere götürülmeye başlandı. 
  
Kazada yaralanan 32 kişinin isimleri belli oldu
 
   TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Kocaeli'de iki trenin çarpışması sonucu meydana gelen kazada ölen olmadığını ancak yaralılar bulunduğunu söyledi.

Karaman, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile geldiği Eskişehir'de gazetecilerin tren kazasına ilişkin sorularını yanıtladı.

Kaza ile ilgili henüz herhangi bir inceleme yapmadıklarını ifade eden Karaman, görevlilerden bilgi almaya çalıştığını belirtti. Karaman, kazaya ilişkin daha çok bilgi aldıklarında kamuoyunu aydınlatacaklarını kaydetti.

Kaza sonucu ölen olup olmadığına ilişkin soru üzerine de Karaman, "Ö lü yok, yaralı var" dedi.
Karaman, kazanın oluş şekline ilişkin soruya ise "Trenin arka vagonu raydan çıkmış, karşıdan gelen tren de ona çarpmış" yanıtını verdi.

Kazaya karışan 11621 sefer sayılı trenin makinistlerinin Adnan Özçelik ve Maksut Bulut, 11620 sefer sayılı trenin makinistlerinin ise Muzaffer Ercan ve Kemal Nayır oldukları öğrenildi.

YOLCULAR, 16 OTOBÜSLE İSTANBUL VE ADAPAZARI'NA GÖTÜRÜLÜYOR

Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, "Kaza yapan trenler boşaltıldı. Yolcular, Büyükşehir Belediyesine ait 16 otobüsle İstanbul ve Adapazarı'na götürülüyor" dedi.

Vali Sözer, Seka Park mevkisinde meydana gelen tren kazasının ardından olay yerine hemen itfaiye, sağlık ve polis ekiplerinin sevk edildiğini söyledi.

Yaralıların kısa sürede ambulanslarla hastaneye kaldırıldığını kaydeden Sözer, kazada hayatını kaybeden kişi olmadığını ancak yaralı sayısının 32 olduğunu belirterek, "Yaralıların hastanedeki tedavisi sürüyor. Ayrıca kaza yapan trenler boşaltıldı. Yolcular, Büyükşehir Belediyesine ait 16 yolcu otobüsüyle İstanbul ve Adapazarı'na götürülüyor" dedi.

Vali Sözer, yolu açmak amacıyla kaza yapan trenleri bölgeden çekme çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

YARALILARIN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Kazada yaralanan 32 kişi, Kocaeli ve İzmit Seka Devlet, Derince Eğitim Araştırma ve Araştırma, Özel Acıbadem ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde tedavi altına alındı.
Kazada yaralanan 32 kişinin kimlikleri şöyle:

"Hilal Selvi, Meliha Cevahirci, Ömer Faruk Karataş, Harun Orak, Hamit Demir, Reyhan Arıkan, Büşra Temel, Yusuf Akbulut, Şeyma Dağcı, Pervin Barış, İlhan Karakuş, Fatih Akgün, Mehmet Salih Açıkel, Mustafa Kuçi, Selahattin Akbaş, Yasin Akbulut, Bülent Yılmaz, Dursun Akbulut, Selma Şayan, Berkcan Şayan, Selma Çolak, Zafer Kalkan, Raif Temel, Mehmet Bozkurt, Onur Kilimci, Kadir Gündüz, Cüneyt Örs, Özkan Aktepe, Mehmet Salih Tekgül, Esra Can Karnıkara, Soner Paldun, Caner Sarım."
Bu arada, yaralılar arasındaki Zafer Kalkan'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, Reyhan Arıkan adlı kadının ise hamile olduğu öğrenildi.
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde