İki ayda yüzde 45'ini sattı, yeni projelere el attı

İki ayda yüzde 45'ini sattı, yeni projelere el attı

Çekmeköy'deki Kasaba projesinin 3'üncü etabı için işbirliğine giden İş Bankası ve Altınbaş, projenin yüzde 45'ini iki ayda sattı. İmam Altınbaş, "Kasaba gibi projeler geliştirmek istiyoruz" dedi

İki ayda yüzde 45'ini sattı, yeni projelere el attı
16px
24px
03.08.2015 08:53
ABONE OLgoogle
Çekmeköy'deki Kasaba projesinin 3'üncü etabı için işbirliğine giden İş Bankası ve Altınbaş, projenin yüzde 45'ini iki ayda sattı. İmam Altınbaş, "İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde konut, ofis ya da AVM yatırımlarını değerlendiriyoruz. Kasaba gibi projeler geliştirmek istiyoruz" dedi

Altınbaş Holding'in sahibi İmam Altınbaş'ın gayrimenkul şirketi Altınhas ile Türkiye İş Bankası'nın iştirakleri Mipaş ve Anadolu Hayat Emeklilik Çekmeköy'deki Kasaba projesi için işbirliğine gitti. Koray'ın Kasaba projesinde 3'üncü etabının yapılacağı arsa üzerindeki yüzde 65'lik payını satın alan Altınhas, aynı zamanda projenin geliştirici firması olan İş-Altınhas şirketinin de yüzde 50 ortağı oldu. Biz de hem projeyi ve hayata geçen işbirliğini hem de sektörü, İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes ve Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş ile konuştuk. 

 Kasaba projesinde satışların son durumu nedir? Turgay Tanes: 

Kasaba'nın üçüncü etap evleri doğayla iç içe yaşam kurmak isteyenler tarafından yoğun ilgi görüyor. Büyük bölümü villalardan oluşan projemizin yüzde 45'i iki ay gibi kısa bir sürede satılmış durumda. 

 Ağırlıklı olarak projeden kimler ev aldı? Turgay Tanes: 

Kabaca bir istatistik vermek gerekirse Kasaba projesinden ev almak isteyenlerin yüzde 70'e yakınını oturmak amacıyla alanlar oluşturuyor. Tabii aralarında hem oturmak hem de yatırım amaçlı alanlar da mevcut. Satışların önemli bir kısmı referanslı satışlar. 

 Yabancıların ilgisi nasıl? Turgay Tanes: 

Yabancılara yönelik özel bir satış stratejimiz yok. Soruyu Türkiye gayrimenkul sektörü açısından değerlendirmek gerekirse; bu alanda yabancı yatırımcılardan oldukça yoğun bir ilgi söz konusu. Son yıllarda özellikle Ortadoğu ülkelerinden yüksek bir talep var. 

 Projenin geneli hakkında kısa bir bilgi paylaşır mısınız? Turgay Tanes: 

Mart 2003'te birinci etabı, Temmuz 2004'te ise ikinci etabı tamamlanmış; toplam 280 ailenin yaşadığı projede üçüncü etap, 4'ü villa, 4'ü daire olmak üzere 8 farklı tipte, 156 konuttan oluşuyor. Kasaba'da 1+1'den başlayan dairelerin ve iki katlı 4+1'den başlayan bağımsız villaların büyüklükleri 123 ila 529 metrekare arasında değişiyor. Kasaba'nın üçüncü etabında; konutların çevresi geniş bahçeler, göletler, yürüyüş yolları ve rekreasyon alanları ile zenginleştirildi. Ayrıca 1+1 dairelerde minimum 105 metrekare net bahçe alanı, 6+1 villada ise minimum bin 50 metrekare net bahçe alanı olmak üzere her bağımsız bölüm için değişik büyüklüklerde bahçe alanları tapulu olarak veriliyor. 

 Projenin stratejik konumundan bahseder misiniz? Turgay Tanes: 

Projemiz Çekmeköy ilçe sınırları içerisinde yer alıyor. Kasaba'da yaşayanlar, üç kilometre mesafedeki Reşadiye kavşağı ile Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsüne; yapımı devam eden bağlantı yolları üzerinden TEM Otoyoluna ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsüne kolaylıkla erişme imkanına sahip olacaklar. Ayrıca, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy- Taşdelen metro hatlarının devreye girmesiyle de toplu ulaşıma da rahatça erişebilecekler. 

Yeni projeler var mı gündeminizde? İmam Altınbaş: 

İş Altınhas birlikteliği ile yatırım değeri yüksek, ayrıcalıklı bir yaşam konseptini gerçeğe dönüştürdük. Bu projenin yanı sıra, Altınhas Gayrimenkul olarak, İstanbul öncelikli olmak üzere Türkiye genelinde konut, ofis ya da AVM yatırımlarını değerlendiriyoruz. Her projeyi detaylı bir şekilde inceliyor; Kasaba gibi kaliteli ve ayrıcalıklı projelerde yer almaya özen gösteriyoruz. 

TOPLAM KONUT SATIŞI 2015'TE REKOR KIRAR

Bu yıl özellikle eylülden itibaren konut satışlarının artacağını ve geçen yıl toplamda elde edilen rekorun 2015'te kırılacağını dile getiren Tanes, şöyle devam eti: "2014 yılının ilk sekiz ayında beklenmedik gerileme olmuş ve insanlar, 'Sektör bitti' demişti. Ancak son dört ayda 2013'ü bile geçmişti. Büyük bir sıkıntı olmazsa 2015 yılı da 2014'ü geçecek. Geçen yılın toplam satışlarına kıyasla yüzde 5 ila 6 oranında artış bekliyoruz. Toplam satış 1 milyon 300 binlere bile gidebilir. Bu gelişmede, az sayıda alım yapan yabancılara kıyasla vatandaşlarımızın alımları ile tapu tesliminin etkisi olduğuna inanıyorum." 

SEKTÖRE GÜÇLÜ BİR BAŞLANGIÇ YAPTIK

 İmam Altınbaş gayrimenkul sektörüne girmeye nasıl karar verdi? İmam Altınbaş: 

Biz farklı sektörlerde faaliyet gösteren, yurt içi ve dışında yatırımları olan bir holdingiz. Girdiğimiz her sektörde, konunun uzmanlarıyla çalışıyoruz. Gayrimenkul sektöründe de aynı şekilde ilerliyoruz. İki buçuk yıldır Turgay Bey ile gayrimenkul sektörüne yönelik fikir alışverişinde bulunuyoruz. Birlikte Cannes'da düzenlenen Mipim Gayrimenkul Fuarı'na gittik. Dünyada ve ülkemizdeki gayrimenkul sektörü ile oyuncuları ve trendleri analiz etme fırsatımız oldu. Bundan yaklaşık 9 ay önce de Koray'ın Yönetim Kurulu üyesi Süleyman Yerçil ile görüştük ve anlaştık. Gayrimenkul sektörüne İş Bankası gibi güçlü bir marka ile ortaklık yaparak girmek ve sektörün marka projesi olan Kasaba ile başlangıç yapmak bizim için önemli oldu. 
Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde