İkea'nın rakibi Türkiye'ye geldi

İkea'nın rakibi Türkiye'ye geldi

Türkiye, genç ve dinamik nüfusuyla uluslararası perakende zincirlerinin ilgisini çekmeye devam ediyor.

İkea'nın rakibi Türkiye'ye geldi
16px
24px
14.01.2011 13:38
ABONE OLgoogle

Ülkemiz elektronik, gıda, giyim ve mobilya sektörlerinde birçok uluslararası kuruluş faaliyet gösteriyor. Su sıralar Fransa merkezli perakende zinciri Conforama’nın da Türkiye’ye gelme hazırlıkları yaptığını öğrendik.

Conforama, dünyanın ikinci büyük ev eşyaları firması olarak biliniyor. Mobilya, dekorasyon, elektronik ve yüksek teknoloji ürünler satıyor. Dünya genelinde toplam 239 mağazası var. Bazı mağazalarında Emmezate ismini kullanıyor. 2009 yılında 2.9 milyar euro ciro yapan Conforama’da 13 bin 400 kişi istihdam ediliyor. Şirket, 1963 yılında François Pinault tarafından kurulmuş. Bugünse onun oğlu François Henri Pinault tarafından yönetiliyor.

İşte bu Fransız devi geçen hafta Türkiye’ye giriş için ilk resmi adımını attı ve “Conforama Dekorasyon ve Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş.” unvanıyla şirket kurdu. Şirketin merkezini ise İstanbul’un lüks caddelerinden Abdi İpekçi olarak belirledi. Faaliyet sözleşmesine bakılırsa Conforama ilk etapta mobilya ve dekorasyon ürünleriyle piyasada olacak. Grup, Türkiye operasyonunu şu aralar çok sessiz yürütüyor.

Aslında Conforama geçen yılın ortalarından itibaren Türkiye’yle yakından ilgilendiğini açıklamıştı. Conforama CEO’su, Haziran 2010’da uluslararası ajanslara yaptığı açıklamada, “Türkiye gibi ülkelerde satın almalar yapabiliriz" demişti. Bu açıklamalara bakılırsa Conforoma Türkiye’ye iddialı bir giriş yapacak. İlk etapta Ikea’nın rakibi olacak olan Conforama, sonraki süreçte ElectroWorld, MediaMarkt, Teknosa gibi elektronik perakendecilerinin de karşısına çıkacak...

Para

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde